F.A.Q.

Hoe oud moet je minimaal zijn?

Voor de concerten moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Ben je jonger dan moet een volwassene (18+) mee als begeleider. Tijdens de nachtprogrammering in Rotown is de minimale leeftijd 18 jaar.

Met wie moet ik contact opnemen als ik iets verloren ben in Rotown?

Mocht je iets verloren zijn tijdens een concert of dansavond, neem dan contact op via het telefoonnummer van het café & restaurant 010 – 436 26 69. Je kunt ook altijd zelf langskomen tijdens openeningstijden.

Hoe kan ik reserveren voor het restaurant?

Het restaurant van Rotown is elke dag geopend voor lunch, snacks en diner. Openingstijden: maandag t/m zaterdag: van 12.00 uur tot 21.30 uur. Zondag: van 13.00 uur tot 21.30 uur. Ontbijten op zondag: van 10.00 uur tot 13.00 uur. Je kunt online reserveren of bellen naar 010 – 436 26 69. Voor grote groepen (vanaf 15 personen), heeft Rotown speciale menu’s samengesteld. Om een reservering voor een grote groep te plaatsen, mail je naar jessica[at]rotown.nl

Waar kan ik parkeren?

In het centrum van Rotterdam is het betaald parkeren. Je kunt op de Nieuwe Binnenweg parkeren, hier kun je met je pinpas, creditcard of parkeerapp betalen. Er zijn tevens een aantal parkeergarages in de buurt, namelijk: Westblaak (Westblaak 88 (ingang Hartmanstraat) en Museumpark (Museumpark 32).

Kan ik met het openbaar vervoer naar Rotown komen?

Vanaf Rotterdam Centraal is het +/- 10 minuten lopen naar Rotown.
Trein: Uitstappen bij station ‘Rotterdam Centraal’
Tram: Neem vanaf Centraal Station Rotterdam tramlijn 4 richting ‘Marconiplein’ en stap uit bij halte ‘Eendrachtsplein’. Ga de Nieuwe Binnenweg in, je vindt Rotown aan de rechterkant op nummer 19.
Metro: Uitstappen bij halte ‘Eendrachtsplein’. Ga de Nieuwe Binnenweg in, je vindt Rotown aan de rechterkant op nummer 19.

Waar kan ik overnachten in de buurt van Rotown?

Hier zijn enkele suggesties van hotels en hostels in de buurt van Rotown:

Zijn er zitplaatsen in Rotown?

Er zijn geen zitplaatsen aanwezig in Rotown. Mocht je niet lang kunnen staan, dan kunnen we een kruk voor je klaarzetten. Neem hiervoor contact op via info[at]rotown.nl

Kan ik met mijn rolstoel naar Rotown?

Rotown is toegankelijk voor mindervaliden en invalide personen. Er is een rolstoel toegankelijk toilet aanwezig.

Hoe laat begint een concert in Rotown?

Van maandag t/m donderdag gaat Rotown om 20.00 uur open en begint het concert om 20.30 uur. Van vrijdag t/m zondag gaat Rotown om 21.00 uur open en begint het concert om 21.30 uur. Check altijd voordat je naar Rotown vertrekt de detailpagina van het event op onze site voor eventuele wijzigingen.

Hoe laat begint een concert op de externe locaties?

Lichtschip V11 gaat om 21.00 uur open en de concerten beginnen om 21.30 uur. Tijdens een concert in de Maassilo, gaat de zaal om 20:00 uur open en aanvang is om 20:30 uur. De openings- en aanvangstijden in de Rotterdamse Schouwburg en Annabel verschillen per concert. Check altijd voordat je naar Rotown vertrekt de detailpagina van het event op onze site voor eventuele wijzigingen.

Verkopen jullie ook gehoorbescherming in Rotown?

Wij steunen de campagne I Love My Ears, want ook wij willen nog lang van onze muziek kunnen genieten. Wees dus verstanding en breng je oordoppen mee. Mocht je ze vergeten zijn, kan je in Rotown voor €2 nieuwe gehoorbescherming kopen bij de automaat naast de garderobe.

Mag ik mijn fotocamera meenemen naar Rotown?

Bezoekers mogen een kleinbeeldcamera meenemen naar Rotown. Alleen geaccrediteerde persfotografen mogen professionele camera’s meenemen. Andere opnameapparatuur, camera’s met afneembare lens zijn niet toegestaan.

Zijn er openstaande vacatures bij Rotown?

Rotown is momenteel niet op zoek naar nieuw vast personeel. Je kunt je wel altijd aanmelden als vrijwilliger! Kijk regelmatig op de Rotown Crew-pagina voor het huidige vacatures.

Waar kan ik mijn goede ideeën kwijt?

Goede ideeën zijn altijd welkom! Dus heb je het tofste concept voor een dansavond bedacht, wil je graag een benefietavond houden of wil je heel graag iets anders organiseren? Mail dan naar info[at]rotown.nlAls we het een een goed idee vinden, zullen we met je om de tafel gaan zitten om te kijken hoe we het kunnen uitvoeren.

Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?

Je kunt je voor de nieuwsbrief aanmelden door je e-mailadres achter te laten in het tekstvlak onderaan elke pagina op onze website. De nieuwsbrief wordt elke week verstuurd.