Rotown op Locatie

Rotown is een concertorganisator met een eigen podium aan de Nieuwe Binnenweg die daarnaast al jaren programmeert op verschillende plekken in Rotterdam. Per concert bekijken we waar de artiest het beste tot zijn of haar recht komt. Soms is dat op het kleinschalige podium van V11, andere artiesten kunnen door de omvang van de productie van hun shows alleen in de Maassilo terecht. Met evenveel liefde en aandacht voor artiest en bezoeker verzorgen wij concerten van elk formaat op alle mogelijke locaties.

MAASSILO
In de prachtige en karakteristiek Rotterdamse Maassilo aan de Maashaven zijn verschillende zalen beschikbaar voor concerten. Daar maakt Rotown graag op verschillende manieren gebruik van; door losse concerten te programmeren, maar ook door alle zalen te combineren in festivalvorm. De twee voornaamste zalen waar Rotown concerten organiseert zijn die met een capaciteit van 800 en van 1.700 man. Via de zijingang kan je gemakkelijk met een rolstoel de Maassilo naar binnen. Eerder stonden hier al artiesten zoals: De Dijk, Oh Sees, Duncan Laurence en Xavier Rudd.

Adres
Maashaven 1-2
3081 AE Rotterdam

THEATER ROTTERDAM
Theater Rotterdam, voorheen de Rotterdamse Schouwburg, is natuurlijk in de eerste plaats een stadsschouwburg. Natuurlijk vonden er al concerten plaats van popartiesten, maar dit was dan vrijwel altijd in een theatersetting. In samenwerking met de Rotterdamse popconcertorganisatoren heeft Theater Rotterdam er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het poppubliek zich er ook thuis voelt. Hoe beleeft een groot deel van dat publiek graag een concert? Vooraan in de zaal, staand met een biertje in de hand. Zitplaatsen konden al – gedeeltelijk – worden verwijderd, maar inmiddels is er ook een bar in de zaal, zodat een concert niet anders beleefd wordt dan in welk ander poppodium dan ook. Voor de artiesten die zich daar prettiger bij voelen, is er uiteraard ook nog de optie voor een “zitconcert”. Theater Rotterdam heeft speciale rolstoelplaatsen en rijen die makkelijk te bereiken zijn vanuit de ingang van de lift. Eerder stonden hier al artiesten zoals: Paul Weller, Ásgeir en Sohn.

Adres
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

V11
V11is het fantastische rode lichtschip dat aangemeerd ligt in de Wijnhaven. Rotown gebruikt deze locatie vooral om opkomende bands met het Rotterdamse publiek kennis te laten maken. Er passen 100 man in de concertzaal van het schip en is daarmee dus net een maatje kleiner dan Rotown. Dat maakt het juist voor nieuwe bands een perfecte plek om sfeervolle shows te geven. V11 is tevens een locatie van het Left of the Dial-festival wat elk jaar in oktober plaatsvindt. Bij V11 is een lift aanwezig en is toegankelijk met een rolstoel. Eerder stonden hier al artiesten zoals: The Murder Capital, Donna Blue en Hockey Dad.

Adres:
Wijnhaven 101
3011 WN Rotterdam

ROODKAPJE
Roodkapje, gelegen aan het Delfseplein is een kunstplatform, een gezamenlijke huiskamer, expositieruimte en een ondergronds laboratorium voor kunst, muziek en eten. Voor Rotown is het een geweldige plek om op een laagdrempelige manier nieuwe artiesten te introduceren die passen bij de zaal. Eerder stonden hier al artiesten zoals: Kate Davis, SHHT en Squid.

Adres
Delftseplein 39
3013 AA Rotterdam

DE DOELEN
De Doelen is concert- en congresgebouw in het hart van Rotterdam met een rijke historie. The Rolling Stones stonden er en er hebben legendarische festivals plaatsgevonden als Pandora’s Box en Ein Abend In Wien. Samen met de concertpartners gebruikt Rotown de Doelen nu voornamelijk voor zitconcerten. Alle zalen van de Doelen zijn toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Eerder stonden hier al artiesten zoals: Jools Holland, Joep Beving en Yann Tiersen.

Adres
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam

LANTARENVENSTER
LantarenVenster is al jaren een begrip in Rotterdam. Ooit gevestigd om de hoek bij Rotown, inmiddels verhuisd naar de zuidoever van de Maas naar een gloednieuw pand. Je kunt er elke dag terecht voor films, jazz- en wereldmuziekconcerten. In samenwerking met o.m. Rotown wordt een breder spectrum van de popmuziek getoond door middel van concerten in de grote zaal met een capaciteit van 525. Eerder stonden hier al artiesten zoals: Curtis Harding, Yola en Nick Mulvey.

Adres
Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier)
3072 MD Rotterdam

ARMINIUS KERK
Ooit alleen maar een kerk, nu ook een congres- en debatcentrum. Arminius bevindt zich om de hoek bij Rotown en is een indrukwekkende plek waar we zo’n 500 concertbezoekers in kwijt kunnen. Bij Arminius is een lift aanwezig en is toegankelijk met een rolstoel. Eerder stonden hier al artiesten zoals: DeWolff, Therapy?, Heather Nova en Causes.

Adres
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam

KANTINE WALHALLA
Theater Walhalla organiseert meer dan 275 voorstellingen per jaar en is initiatiefnemer van spraakmakende festivals als De Nacht van de Kaap, Het Welkom Thuis Straat Theater Festival, De Ronde van Katendrecht en het Kid Dynamite Jazz Festival. Ondanks hun overvolle programma was er gelukkig toch nog ruimte voor een samenwerking met Rotown. In de zaal met het mooiste uitzicht van Rotterdam zetten we voornamelijk singer-songwriters neer. Kantine Walhalla heeft een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Eerder stonden hier al artiesten zoals: Jessica Pratt, broeder Dieleman en Nicole Atkins.

Adres
Veerlaan 11
3072 AN Rotterdam

Partners bij locatieshows:
Bird, Motel Mozaïque, LantarenVenster, Annabel, Roodkapje, Kantine Walhalla, Arminius Kerk, De Doelen, Theater Rotterdam, V11, Maassilo