Toegankelijkheid

Rotown is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel als café/restaurant als tijdens de concerten en de dansavonden: De zaal heeft (los van de reguliere toiletten) geen op- of afstapjes. De enige uitzondering is de plek waar de dj-booth staat, links voor in de zaal, verder is Rotown helemaal gelijkvloers. Ondanks dat zijn er wat dingen waar je tegenaan kunt lopen als je Rotown bezoekt. Om je zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden, hebben we wat punten op een rij gezet. Mocht je nog vragen hebben, kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen!

ENTREE
Om Rotown binnen te komen, moet je door twee deuren. De voordeur staat vrijwel altijd open, maar vanwege geluidsoverlast en de kou (of in de zomer: de hitte), is de tussendeur gesloten. Je moet trekken om deze deur te openen en dat is lastig als je in een rolstoel zit. Dat kunnen we helaas niet oplossen, want deze deur moet vanwege de veiligheid vanuit de zaal naar buiten toe openslaan.

Tijdens concerten en dansavonden is er altijd een kassamedewerker of portier die de deur voor je openhoudt. Als je op een ander moment bij Rotown naar binnen wil en je hebt moeite met de deur open te krijgen, bel dan naar 010 – 436 26 69 en er komt iemand van de bar om je even te helpen.

CONCERTBEZOEK
Rotown is maar een kleine zaal en we hebben geen ruimte voor een rolstoelplatform. We hebben wel andere opties geheel afhankelijk van hoe je het concert wil beleven:

  • Ben je het type concertbezoeker dat de band graag van zo dichtbij mogelijk ziet en dat ook van te voren geregeld wil hebben? Mail ons dat je komt en we laten je als eerste naar binnen, zodat je een plek direct voor het podium hebt.
  • Heb je geen rolstoel, maar kun je om welke reden dan ook niet een concertlang staan? Mail ons en we reserveren een barkruk voor je.
  • Hoef je niet zo nodig vooraan te staan, maar wil je het wel goed kunnen zien? Achterin hangt een bescheiden scherm waarop je het concert kunt volgen.

TOILET
Om bij de reguliere toiletten te komen, moet je een trap op, maar schuin tegenover de entree van Rotown is er een toilet dat geschikt is voor rolstoelgebruikers. Omdat bezoekers op drukke momenten dit toilet nogal eens gebruikten voor andere dingen (er werden bijvoorbeeld jassen in gegooid) en het moeilijk was voor het barpersoneel om er toezicht op te houden, is er voor gekozen om de deur op drukke avonden op slot te houden. De sleutel is verkrijgbaar bij de bar.

BACKSTAGE CAFÉ
Achterin Rotown bevindt zich het Backstage Café waar je bijvoorbeeld ook terecht kunt om te eten, of om te borrelen. Als je een smalle rolstoel hebt, is deze plek makkelijk bereikbaar, maar heb je een bredere/grotere rolstoel kan het lastig zijn om de bocht naar het café te maken. Het gaat wel, maar je moet behoorlijk behendig zijn met draaien. De tafels in het Backstage Café zijn zo opgesteld dat er voldoende ruimte is om met je rolstoel overal probleemloos te kunnen komen.

BESTELLEN
Als je in een rolstoel zit, kom je niet boven de bar uit waardoor het lastig kan zijn om te bestellen. Gelukkig zijn tot nu toe onze bezoekers altijd bijzonder behulpzaam en zullen het dus geen enkel probleem vinden om het barpersoneel op jouw wapperende hand te wijzen. Zijn er geen behulpzame mensen in de buurt? Er zijn (voorin en achterin) twee punten waar de bar open is, dus als het barpersoneel je over het hoofd zit, kun je daar bestellen. Dit zijn echter wel doorgangen voor het personeel, dus je doet hen een groot plezier door daar niet te lang te blijven hangen…