Tickets

Waar koop je je tickets en wat zijn de servicekosten?

  • Online via onze site (1,50 euro per ticket)
  • Aan de bar van Rotown (1,50 euro per ticket)
  • Avondkassa op de avond van het event  (1,50 euro per ticket)
  • Plaatboef Rotterdam (Nieuwe Binnenweg 81a)
  • Velvet Music Delft (Voldersgracht 3)
  • Velvet Music Dordrecht (Vriesestraat 110)
  • Hostel ROOM (Van Vollenhovenstraat 62)

Servicekosten

Per concertkaartje wordt er €1,50 aan servicekosten gehanteerd, ongeacht of de tickets online, aan de bar van Rotown of via de avondkassa worden gekocht. Er worden servicekosten berekend in verband met de kosten die gepaard gaan met de aankoop van een kaartje zoals het geautomatiseerde verkoopsysteem, de ticketingprovider en banktransactiekosten.

Tot wanneer kun je je tickets aanschaffen?

Tickets kunnen online 24 uur per dag besteld worden. Bij concerten die op locatie plaatsvinden (o.a. V11, Maassilo, Paradijskerk) sluit de voorverkoop eerder. Mocht het concert van te voren nog niet uitverkocht zijn, dan kunnen er ook tickets aan de deur gekocht worden.

Online kaartverkoop

Online kaartverkoop verloopt via het systeem van ActiveTickets. Om een e-ticket aan te kunnen schaffen zul je eenmalig een account moeten aanmaken. Betalen kan met iDeal, Paypal, creditcard en de Podium Cadeaukaart.

Reserveren kaarten

Het is niet meer mogelijk kaarten te reserveren, je kunt in principe voor alle concerten direct kaarten online kopen.

Aanvangstijden

Doorgaans gaat Rotown doordeweeks (maandag t/m donderdag) bij optredens om 20.00 uur open, het concert begint rond 20.30 uur. In het weekend (vrijdag t/m zondag) gaat Rotown om 21.00 uur open en is de aanvang 21.30 uur. Deze timing kan echter nog lichtjes wijzigen, bijvoorbeeld wanneer er een voorprogramma bijkomt. Het exacte tijdschema wordt op de dag van het concert bekend gemaakt, check daarom altijd de detailpagina van het evenement voordat je naar Rotown komt. Voor concerten op locatie zijn er andere tijden van toepassing. Bekijk hiervoor de detailpagina van het evenement.

Wat te doen bij een afgelast concert

  • Online gekocht: het geld wordt automatisch teruggestort, excl. de service- en bankkosten
  • Aan de bar van Rotown gekocht: terugbrengen bij Rotown
  • Bij een van de voorverkoopadressen (Plaatboef, Velvet): terugbrengen bij het voorverkoopadres

Wat te doen bij een verplaatst concert

Gekochte kaarten blijven uiteraard geldig. Mocht je op de nieuwe datum niet kunnen, dan krijg je vanzelfsprekend je geld terug, excl. de service- en bankkosten. Wanneer je je kaartje aan de bar van Rotown of bij een voorverkoopadressen (Plaatboef, Velvet) gekocht hebt, dan kun je daar je geld terugkrijgen. Stuur een mail naar tickets@rotown.nl wanneer je ticket online aangeschaft is.

Wat te doen als je je kaartje kwijt bent

E-tickets die online zijn aangeschaft kunnen door ons opnieuw verstuurd worden. Mocht je je kaartje ergens anders hebben aangeschaft, dan kunnen wij niks voor je doen. Kaarten worden maar één keer uitgedraaid.

Wat te doen als je niet kunt

Rotown neemt geen gekochte tickets terug, je zou iemand anders ermee blij kunnen maken. Online aankopen zijn definitief zodra de betaalopdracht is verstrekt. Dat de aankoop onherroepelijk is, wordt aangegeven tijdens het bestellen. Je profiteert onmiddellijk van de gereserveerde plaats, dus bedenktijd is niet van toepassing. Annuleren en geld teruggeven is arbeidsintensief en foutgevoelig. De kaart kan soms niet meer verkocht worden. Daarom nemen we ook bij overmacht geen kaarten terug. Alleen als een event niet doorgaat als aangekondigd kan terugbetaling worden aangeboden.

Betalen met Podium Cadeaukaart

Het is mogelijk om te betalen met de Podium Cadeaukaart. Dit is alleen online mogelijk, kies bij betaalmiddelen voor de Podium Cadeaukaart.

CJP-korting

CJP’ers krijgen online € 2,50 korting bij Rotown. Onder de 30 en nog geen CJP-pas? Koop’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting.