27 april: Fink’s Sunday Night Blues Club hosted by Joey Ruchtie

Vanavond is de host niemand minder dan oud-programmeur Joey Ruchtie. Ruchtie geldt al jaren als een van de belangrijkste programmeurs in Nederland: momenteel boekt hij artiesten voor de Oosterpoort, Noorderslag en Metropolis.

Ruchtie was ook de man die Fin Greenall, beter bekend als Fink, in 2006 voor het eerst naar Rotown haalde. Greenall keerde vervolgens op eigen verzoek terug naar de Nieuwe Binnenweg. Je hebt artiesten die in een klap wereldberoemd worden, zoals Finks goede maat Ben Howard, maar er valt wat te zeggen over hoe deze veelzijdige Brit stapsgewijs steeds grotere podia en festivals is gaan veroveren. Nog voordat de wereld hoorde van ene James Blake was Fink bezig met het verzoenen van elektronica, R&B, triphop en folk.

Fink begon zijn loopbaan als DJ bij het gerenommeerde Ninja Tune en produceerde ooit muziek voor een toen nog onbekende Amy Winehouse. Hij had dus al behoorlijk wat bagage voordat hij verraste met soloalbum Biscuits For Breakfast. Zijn honingzoete soulvolle stem, percussieve spel en die soepele dub-achtige ritmesectie vormden een uniek onmiskenbaar livegeluid. Sindsdien heeft Fink zijn muzikale horizon behoorlijk verbreed: hij gaf op Koninginnenacht 2012 een legendarische show met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, wat resulteerde in livealbum Fink Meets Royal Concertgebouw Orchestra. Ook werkte hij meerdere malen met de Amerikaanse hitmaker John Legend.

Finks nieuwste project heet Fink’s Sunday Night Blues Club, zijn liefdesbrief aan de bluesmuziek van weleer. Samen met producer Flood (PJ Harvey, U2) vertaalt Fink zijn liedjes binnen de kaders van de blues: met vintage versterkers en microfoons, zo snel en puur mogelijk. Vanavond keert Fink na lange aanwezigheid terug naar ons zaaltje, rauwer, expressiever en beter dan ooit. En omdat hij dit keer zijn muziek in een oud jasje stopt, drukken wij graag zelf de nostalgieknop in.

Voor deze speciale gelegenheid daarom nog een belangrijke mededeling: De kaartverkoop start zaterdag 25 februari om 12.00 uur, géén online verkoop, kaarten zijn alléén aan de bar van Rotown verkrijgbaar. Maximaal 2 tickets per persoon.

MEER INFO