12 april: Spasmodique hosted by Mark Ritsema

Spasmodique wordt gehost door Mark Ritsema, de donkere bariton van het geruchtmakende postpunkgevaarte Spasmodique. Ritsema heeft voor de gelegenheid een bijzonder multi-disciplinair programma samengesteld.

Spasmodique belichaamt het Rotterdamse geluid van de aftakeling, de paranoia, de woede en de angst. Het is een band die net als Nick Cave, Swans en Einsturzende Neubauten tot vandaag de dag relevant blijft…of er nu tien, twintig of zelfs dertig jaar tussen zit, dat maakt geen ene bal uit. Met nu nóg meer ervaring, meer beheersing en meer opgekropte frustratie achter de hand is Spasmodique machtiger en onberekenbaarder dan ooit.

Op 12 april 2017 verschijnt het live album EUROPA 88 op het Alkmaarse label Collectable Vinyl. Deze vinyl-only bevat live opnames van Spasmodique tijdens optredens door heel Europa in de jaren 1988-1989. EUROPA 88 vertelt het verhaal van een band die bijna dertig jaar geleden in een versleten bus het Europa van de late jaren tachtig doorkruiste – met eindeloze opstoppingen bij de grenzen, gedoe met valuta, het IJzeren Gordijn en de oorlog in Joegoslavië.

Maar ook vol nieuwe indrukken van de oude wereld, de grandeur en de vervallen schoonheid van steden als Wenen en Budapest. Het laat de energie en intensiteit horen die altijd weer loskwam op het podium. EUROPA 88 vangt het Spasmodique dat zich elke avond kapot speelde tijdens woeste rituelen, met onheilspellende brulzang, strak beukende oorlogsritmes en schreeuwende gitaren.

De show van Spasmodique wordt de apotheose van een enerverend, door Ritsema gecureerd programma. Vanaf 17:00 kun je de film Walking In The Opposite Direction van Marc Waltman in KINO kijken. Vanaf 20:30 exposeert en verkoopt grafisch kunstenaar Tim Mastik in Rotown zeefdrukken en risoprints die hij maakte voor de hoes van EUROPA 88. De mystieke gothic folk van Book Of Eli zal om 21:00 uur het muzikale startsignaal inluiden.

MEER INFO & TICKETS