24 april: New Cool Collective Big Band presents Big Mondays hosted by Jules Deelder

Vanavond is dat niemand minder dan Jules Deelder! Als er iemand is die echt niet mag ontbreken op onze verjaardag is het wel de nachtburgemeester van Rotterdam. De Rotterdamse dichter is fervent jazz liefhebber en gaat onveranderd gekleed in een zwart maatpak. Tevens werd de naam Rotown – een verbastering van Motown (Detroit) – door Deelder vereeuwigd in het gedicht ‘Rotown Magic’.

En over maatpakken gesproken, die mogen weer uit de kast getrokken worden! De New Cool Collective Big Band is inmiddels definitief versmolten met het weefsel van de vaderlandse muziekcultuur. Het 19-koppige ensemble – o.l.v. Benjamin Herman (sax), Joost Kroon (drums), Leslie Lopez (bas), Willems Friede (piano), Rory Ronde (gitarist), David Rockefeller (trompet), Frank van Dok en Jos de Haas (beiden percussie) – haalt inspiratie uit alle uithoeken van de wereld: van jazz, rock, Afrobeat, cumbia tot easy listening.

In Rotterdam is NCC een begrip geworden dankzij de legendarische Big Mondays-avonden die hier in Rotown plaatsvonden. Een platform waarop de dansvloer en het gejaagde experiment op zeldzame wijze samen werden gebracht. De “cool” in New Cool Collective is na tientallen jaren nog altijd een feit: de band blijft zichzelf muzikaal ontwikkelen en uitdagen.

In 2016 speelde de New Cool Collective Big Band een aantal exclusieve shows in Nederland met de legendarische Senegalese saxofonist Thierno Koite (bekend van onder meer Orchestra Baobab). In het voorjaar van 2017 staat voor deze samenwerking een albumrelease in de planning. De kans dat New Cool Collective vele generaties verder voortleeft is aanzienlijk, dus laten we de aanwezigheid van deze originals op ons jubileum koesteren. Hoe dan? Door compleet uit je plaat te gaan natuurlijk!

MEER INFO & TICKETS