23 april: Paradise hosted by Metropolis Festival

Paradise wordt gehost door het Rotterdamse Metropolis Festival. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Zo kon je acts als The Black Keys, The xx, Interpol, The Strokes, The Killers en Kurt Vile al in hun beginjaren al op het festival zien.

Paradise is een supergroep opgericht door Sivert Høyem (Madrugada), Rob Ellis (PJ Harvey), Simone Marie Butler (Primal Scream) en Rob McVey (Marianne Faithfull). De band ontstond in Høyems thuisstad Oslo na een toevallige ontmoeting, met de doelstelling om “indringende, explosieve muziek uit te brengen in een tijdperk dat social media de aandachtsspanne van het moderne leven uitdaagt.”

Dat klinkt een beetje dramatisch, maar met deze vier koppen in de gelederen kan het niet anders dan bijzonder uitpakken. Paradise houdt het bewust mysterieus: in plaats van muziek uit te brengen, komt het drietal met een belofte. Dit spannende nieuwe verbond vertolkt liedjes van schone eenvoud en merg-en-been intensiteit, doordrenkt in sentimenten van weerstand, woede, empathie en troost.

MEER INFO