Behind the Music met Dave von Raven (The Kik)

Avondvullend (interactief) interview met Dave von Raven (The Kik)

Dave von Raven van The Kik is op zondag 15 september de hoofdgast tijdens de eerste Rotterdamse editie van Behind the Music in Rotown. Tijdens deze interactieve interviewavond vol uniek beeldmateriaal maken we met de zanger en muzikant een reis door zijn carrière.

Dave von Raven
Moeten wij deze prominente Rotterdammer en landelijk bekende artiest nog verder introduceren? Dave von Raven werd in 1981 geboren als Dave Mellaart. Als hij in 2011 de Nederlandse beatband The Madd opricht, gaat het snel. Inmiddels is Dave naast muzikant ook bekende mediapersoonlijkheid en heeft hij met The Kik in de Boudewijn de Groot-tour laten zien muzikaal nieuwe paden in te kunnen slaan. Dave kijkt uit naar de avond. “Het zal wel een verrassende avond worden aangezien Martin (FaceCulture) en ik ver teruggaan, en hij een interviewer is waarmee ik door de jaren heen veelvuldig leuke en open gesprekken heb gehad. Ik verwacht een unieke reis door de tijd, waarbij hoogte- en dieptepunten aan bod zullen komen. Ik neem geen blad voor de mond!”

Behind the Music
In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Dave von Raven terug op zijn carrière aan de hand van oude FaceCulture-interviews met hem. Tijdens de lange en mooie carrière van Dave sprak FaceCulture regelmatig met de zanger en tekstschrijver. “Ik heb Dave voor het eerst geïnterviewd in 2012 en door de jaren heen heb ik hem met veel interesse gevolgd. Dave is een fascinerende muzikant en als mens is hij erg veelzijdig. Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over zijn leven en muziek. De successen met The Kik, zijn band met Rotterdam, de moeilijke periode voor het cover album The Kik Hertaalt en de Boudewijn de Groot tour zullen allemaal aan bod komen.”

Andere personen
In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Dave von Raven over de zanger en muzikant. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond zelf voor het eerst vertoond en zijn dus ook een verrassing voor Dave zelf. Alle beelden zullen de rode draad gaan vormen voor een interactieve avond met een grote rol voor het publiek. Een avond zonder taboes!

Bezoekers mogen vrijuit vragen stellen aan Dave tijdens de avond. Dit evenement is semi-seated: er zijn zowel zit- als staanplaatsen. 

Over Behind the Music
Behind the Music is een avondvullend interview programma waarin gasten aan de hand van beelden van oude FaceCulture-interviews en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen. De gast sluit af met een kort optreden of een uitleg van een nummer. De avond duurt twee en een half uur en gasten krijgen ruimschoots de gelegenheid zelf ook vragen te stellen aan de hoofdgast. In eerdere edities in Hedon in Zwolle, Paard in Den Haag, Metropool in Hengelo (O) en 013 in Tilburg (onder de naam Plug In) waren onder andere Sticks, Kovacs, Spike, Rico, Typhoon, Torre Florim van de Staat, Hendrik Jan Bokkers en Mark Jansen van Epica te gast.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?