Neal Francis

Support: Boogie Monster
Voor fans van: Nick Waterhouse, Elephant, Steely Dan, Steve Miller Band

Zijn nummers klinken zorgeloos en losjes, maar de makkelijkste weg heeft Neal Francis nooit gekozen. Geboren als Neal Francis O’Hara in 1988 knokte hij zich door een periode van drugs- en drankverslaving. Eenmaal clean groeide de zanger/toetsenist uit tot een grote muzikale belofte. Podiumervaring heeft hij genoeg, want op zijn 18e toerde Francis al met de zoon van Muddy Waters door Europa en met prominente bluesartiesten door de VS. In 2012 voegde hij zich bij de instrumentale funkband The Heard, die onder zijn creatieve leiding uitgroeide tot een populaire Amerikaanse liveband. Ondanks het succes koos hij enkele jaren later voor een solocarrière. Sindsdien bracht hij drie onweerstaanbare albums uit: Changes (2019), In Plain Sight (2021) en Francis Comes Alive (2023). Die leverden hem al mooie vergelijkingen op met grootheden als Leon Russell, Dr. John en JJ Cale.

Boogie Monster maakt groovy rock ’n roll met een snufje psychedelica en soul. Ze zijn geïnspireerd door de grootmeesters uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Bereid je voor op een stoomtrein van soulvolle vocals, drie koppige blazerssectie en scheurende gitaar en Hammond solo’s.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, Rotown, Bird & Motel Mozaique Concerts en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.