Video Store

Support: Zero Zero Zero + Love Supreme
Releaseparty
Voor fans van: The Replacements, No Age, Superchunk

Vanavond presenteren Video Store en Zero Zero Zero hun nieuwe split-EP in de V11. Oftewel: een trits veelbelovende bands die ongeveinsde emoties uitvergroten met de adrenalinekick van gierende gitaren.

Video Store combineert onvervalste indierock, emo en alternatieve punk, ergens in het verlengde van The Replacements, Built To Spill, No Age en Hüsker Dü. De groep geeft de luisteraar een nieuwe ervaring met de nodige slijt; een verbond van ex-leden uit andere prominente bands uit Rotterdam, waaronder Face Tomorrow, GOLD en Malkovich. Met vijf man sterk in de gelederen vormt Video Store samen een gebalde vuist pure, onstuimige stootkracht.

Video Store brengt een split EP uit met Zero Zero Zero, een energieke band ontsproten uit Utrechtse helden Tenement Kids. Wie die band kent, weet alvast uit wat voor hout dit gevaarte gesneden is. Met andere woorden: vlammende punkrockanthems gespeeld met het hart op de tong, in de geest van Japandroids, The Hold Steady en The Gaslight Anthem.

Een onvoorwaardelijke liefde voor de betere bak herrie verbindt deze twee bands. Het Mokumse Love Supreme komt daarom mee om te doen wat het hoort te doen: de boel aan diggelen spelen. John Coltrane zei ooit ‘ns: ‘You can play a shoestring if you’re sincere’, en Love Supreme is oprechtheid verpersoonlijkt.

Zie ook in RotownJapanese Breakfast (13-05), Melkbelly (26-05)


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?