Josh Ritter & the Royal City Band

Performing 'Hello Starling' plus more
Voor fans van Ryan Adams, Paul Simon, Dawes

Singer-songwriter van Americana en folkmuziek, kunstenaar en schrijver Josh Ritter is een van de meest doordachte en productieve stemmen van deze tijd. Zijn carrière begon twintig jaar geleden met de doorbraakplaat Hello Starling (2003). Tijdens een speciale tournee vieren Josh Ritter & the Royal City Band het 20ste jubileum van dit album, door het integraal live te spelen, en veel meer.

Josh Ritter: “Toen ik Hello Starling schreef, speelde ik in koffietentjes en bij open mics. Tegen de tijd dat het album uitkwam, was ik op tour met de Frames en Joan Baez. Ik leefde uit een koffer, hoorde mijn liedjes op de radio terug en ik deed de dingen waar ik altijd van had gedroomd: de hele nacht opblijven en door Europa toeren. Het was een bijzondere tijd. De 20ste verjaardag van het album vieren de band en ik door Hello Starling integraal te spelen, te beginnen in Europa. Het voelt goed om met dit speciale project eerst naar Nederland, Ierland en Engeland te komen. Daar waar het allemaal begon.”

Over Josh Ritter
Josh Ritter bracht tot dusver elf studioalbums uit, waaronder het alom geprezen Fever Breaks (2019). Naast zijn werk als muzikant bracht Ritter ook twee zeer goed ontvangen romans uit: The Great Glorious Goddamn of It All en Bright’s Passage. Stephen King schreef in The New York Times dat Bright’s Passage “schittert met een gecomprimeerde lyriek die doet denken aan Ray Bradbury in zijn hoogtijdagen…Dit is het werk van een begenadigd romanschrijver.”

Eind april bracht Josh zijn nieuwe en betoverende album Spectral Lines uit, waaruit blijkt dat hij veel nadenkt over ruimteonderzoek. “Het Voyager-ruimteschip ging in 1977 de lucht in en nu bevindt het zich op een plek waar nog nooit iemand is geweest en het stuurt al die berichten terug,” aldus Ritter. “Ik heb het gevoel dat liedjes dat op hun eigen manier doen. Het zijn sondes: ze gaan de wereld in, en soms hoor je er verhalen van terug, maar eigenlijk gaan ze hun eigen weg.”

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en LantarenVenster en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.