The Big Blowout

Because 2018 can suck it!
Oud en nieuw vieren, maar dan gewoon een dag eerder

2018 heeft voor ons wel lang genoeg geduurd, dus we kappen er gewoon mee! Een prima oud en nieuw feestje, maar dan een dag eerder dan normaal. Wat er dan te doen is? We hebben toffe bands uit het hele land verzameld die het jaar komen afsluiten in Rotown en Bar3. 

Kortom: wij vieren het lekker een dagje eerder én de gehele avond is  gratis toegankelijk. Bij ons hoef je trouwens ook niet te rekenen op aftellen tot het twaalf-uur-momentje of op emotionele wijze het jaar nog even door te nemen, maar gewoon lekker biertjes drinken onder het genot van optredens van de beste nieuwe Nederlandse bands. Bekijk hier het tijdschema >

Artwork door: Jan Jaap Poot

De line-up:

Een van de leukste bands van afgelopen Popronde was ongetwijfeld Tape Toy: iedere show mondde uit tot een feestje. De afgelopen maanden was deze Amsterdamse band net zo berucht om zijn scherpe, pakkende gitaarliedjes als de spontane, aantstekelijke energie. Smullen voor fans van Weezer, Pavement, Car Seat Headrest en Courtney Barnett.

FFOOSS: zelfs de bandnaam klinkt als een geluid van een overstuurde microfoon of krakende versterker. Prima waarschuwingslabel, want dit garageduo heeft absoluut niet de intentie netjes binnen de lijntjes te kleuren. FFOOSS speelde al eerder in voorprogramma’s van IDLES, Tusky en Afterpartees met intense liveshows, waarbij het mes acuut op de keel wordt gehouden.

Maple maakt puntige, snerpende powerpop uit de Achterhoek: afgezien van de incidentele schurende gitaar en de iets-te-enthousiaste uithaal speelt dit gezelschap het liefst in dienst van ‘het liedje’. En ja, die liedjes zijn stuk voor stuk verraderlijk pakkend. Maple bestaat uit leden van o.a. Pip Blom, The Mysterons en Orange Maplewood.

Het skatepark is de natuurlijk habitat voor gitaarduo Nancy Acid: een houten plank met wieltjes is niet alleen een prima transportmiddel, maar ook een object waarmee je de meest belachelijke stunts kunt uithalen. Nancy Acid is precies zo: puntige, gestroomlijnde surfrock die het hoofd doet goedkeurend doet meeknikken, met af en toe een heerlijk roekeloze uitglijder, waarbij de fuzz- en distortionpedalen de meeste trauma incasseren.

Een goeie buur is beter dan een verre vriend, dat dachten de bandleden Neighbours Burning Neighbours hoogstwaarschijnlijk ook. Dit viertal bestaat uit muzikanten van prominente 010-gitaarbands als The Sweet Release Of Death, AC Berkheimer en wijlen Cusack. Hoe dat precies klinkt? Een vlijmscherpe, vlammende mix van post-punk, shoegaze en noiserock.

Price is de band rondom notoir veelschrijver Marnix Visscher (ook bekend van Korfbal). Op Left Of The Dial maakte Price gigantisch veel indruk met een gloeiende set, bevlogen garagerock achteloos combinerend met elementen van gelaagde shoegaze en duistere post-punk. Een prijzenswaardige band dus, voor zowel fans van Ty Segall als The Stone Roses.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?