The Big Blowout

Because 2017 can suck it!

2017 heeft voor ons wel lang genoeg geduurd, dus we kappen er gewoon mee! Een prima oud en nieuw feestje, maar dan een dag eerder dan normaal. Wat er dan te doen is? We hebben zeven toffe bands uit het hele land verzameld die het jaar komen afsluiten in Rotown en Bar3. Kortom: wij vieren het lekker een dagje eerder én de gehele avond is  gratis toegankelijk. Bij ons hoef je trouwens ook niet te rekenen op aftellen tot het twaalf-uur-momentje of op emotionele wijze het jaar nog even door te nemen, maar gewoon lekker biertjes drinken onder het genot van optredens van de beste nieuwe Nederlandse bands.

De line-up:

Relax Head Man
Bij de lome sixtiesrock van het Amsterdamse Relax Head Man krijg je aanvankelijk de neiging je hoofd achterover te leunen. Zoals de ietwat creepy clip van Why Don’t You echter suggereert, hebben de voeten weer hele andere plannen. Kevin Bacon leerde een klein dorpje ooit de kunst van het dansen en Relax Head Man is een soortgelijke autoriteit in ongeveinsde rock ‘n roll!

Great Profile
Great Profile is het pseudoniem van DIY-muzikant Lisa van Kampen. Het debuut Stress Relief bevat tien briljante lo-fi gitaarliedjes met geestige, no-nonsens invalshoek. Van Kampen neemt haar liedjes heerlijk schetsmatig op en weet altijd vindingrijk en charmant uit de verf te komen. Vanavond in bandbezetting.

Frank Valenza
Frank Valenza groeide op aan de voet van de beroemde Italiaanse vulkaan Vesuvius, maar is nu gebaseerd in Utrecht. Je hoort echter geen naderende verdoemenis in Valenza’s sprankelende, speelse lo-fi pop-liedjes, maar heerlijke flower power psychedelica en shoegaze. Smullen geblazen voor fans van Amber Arcades, Alvvays en het wat oudere The War On Drugs spul.

Fungo Bat
De Nederlandse muzikant Sam Verbeek, oftewel Fungo Bat, is zo’n zeldzame vogel … nee, vleermuis, die je optilt en meeneemt met een garagerock / weirdo pop-hybride zó aanstekelijk en opwindend, dat zijn liedjes geest en lichaam doen opleven als een adrenalineshot in het hart.

Lewsberg
Het Rotterdamse Lewsberg, met leden van Naive Set, Rats on Rafts en Venus Tropicaux, vindt inspiratie in de tegencultuur en het ‘grotestadscynisme’ van de jaren ’60 en ’70. De groep maakt razende, repetitieve rocksongs in de geest van The Velvet Underground, gekenmerkt worden door een achteloze intensiteit en zwarte humor.

OOO
OOO staat vaak voor Out Of Office en tijdens de feestdagen is dat bij veel streberige lui een moment van voldoening: eindelijk vrij! Bij deze drie dames lijkt dat lot tegelijk te zijn ontvallen: OOO staat in dit geval voor Out Of Order en de band maakt punk zoals punk bedoeld is: shows spelen voordat je überhaupt kunt spelen en je berusten op pure, weerbarstige energie en avontuur. Na het zien van OOO wil je nooit meer terug naar het kantoor.

San Dollar
Het Amsterdamse San Dollar lijkt nog wat groen en pril, maar deze band is al meerdere malen op de radar verschenen: de band gaf sterke supports voor Moss en Indian Askin en een vlammende show op Into the Great Wide Open. San Dollar maakt bruisende indie met invloeden van West Coast pop tot Afrikaanse ritmes, gevoed door de heldere stem van Eva Wijnbergen en het krachtige impulsieve spel van ex-Bombay-powerdrummer Lisa Ann Jonker.