Rats on Rafts

Support: The Homesick
Rotterdamse postpunkiconen

Let op: dit is een volle capaciteit-concert. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een test- of vaccinatiebewijs (uiteraard in combinatie met een geldig ticket). In de zaal zijn alleen staanplaatsen en er zijn geen verdere restricties. Het concert stond eerst gepland voor 24 juli ’21, werd toen verplaatst naar 15 augustus ’21, toen werd het op 30 september ’21 en is nu verplaatst naar zaterdag 23 oktober 2021. Huidige kaarten blijven vanzelfsprekend geldig. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl.

Rats on Rafts is een van de hardst werkende bands van Nederland, eentje die op unieke wijze de wetenschap achter hun favoriete platen doorgrondt en vertaalt naar hun eigen muziek. En wat blijkt nu: de rigoreuze experimenten waarmee de Rotterdamse postpunkband op doorbraakplaat Tape Hiss prijkte blijken slechts het topje van de ijsberg te zijn geweest.

Als The Moon Is Big de maan is en Tape Hiss het zonnestelsel, dan laat de nieuwste plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths zich het beste omschrijven als de kosmos. De band bivakkeerde maandenlang in een zelfgebouwde studioruimte (Kurious Recording Studio) om te sleutelen aan dit bevreemdende, grensverleggende kunstwerk.

Het album is min of meer Rats On Rafts’ eigen gestoorde versie van een sprookjesboek: realiteit en ficties lopen op macabere wijze in elkaar over en motiefjes keren terug als karakters uit een poppenkastvoorstelling. Het is werkelijk een plaat waarbij je denkt: hoe is het in godsnaam mogelijk dat it überhaupt bestaat?

Opgelet: je kunt het concert alleen bezoeken als je bij binnenkomst een vaccinatiebewijs of een negatief herstel- of testbewijs uit de CoronaCheck-app kan overleggen naast je ticket. Als je niet gevaccineerd bent en gebruik wil maken van een test kan je jezelf 24 uur voor aanvang van het concert gratis laten testen bij een locatie naar keuze die je kan vinden op www.testenvoortoegang.org. Zodra je uitslag bekend is koppel je deze in de CoronaCheck-app (digitaal testbewijs). Voor meer informatie kijk je op testenvoortoegang.nl.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.