Rats on Rafts

Volledige capaciteit show
Rotterdamse postpunkiconen

Rats on Rafts is een van de hardst werkende bands van Nederland, eentje die op unieke wijze de wetenschap achter hun favoriete platen doorgrondt en vertaalt naar hun eigen muziek. En wat blijkt nu: de rigoreuze experimenten waarmee de Rotterdamse postpunkband op doorbraakplaat Tape Hiss prijkte blijken slechts het topje van de ijsberg te zijn geweest.

Als The Moon Is Big de maan is en Tape Hiss het zonnestelsel, dan laat de nieuwste plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths zich het beste omschrijven als de kosmos. De band bivakkeerde maandenlang in een zelfgebouwde studioruimte (Kurious Recording Studio) om te sleutelen aan dit bevreemdende, grensverleggende kunstwerk.

Het album is min of meer Rats On Rafts’ eigen gestoorde versie van een sprookjesboek: realiteit en ficties lopen op macabere wijze in elkaar over en motiefjes keren terug als karakters uit een poppenkastvoorstelling. Het is werkelijk een plaat waarbij je denkt: hoe is het in godsnaam mogelijk dat it überhaupt bestaat

In Nederland verscheen Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths op het eigen Kurious Recordings label en wereldwijd verschijnt de plaat bij Fire Records (UK). Onlangs is er een film aangekondigd genaamd Visions Of Chapter 3 dat op 3 juli over de hele wereld te zien is.

Het concert van Rats on Rafts stond oorspronkelijk gepland voor 24 juli ’21, maar is nu verplaatst naar zondag 15 augustus 2021. Locatie Rotown blijft ongewijzigd. Huidige kaarten blijven vanzelfsprekend geldig. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?