Operators

Support: Anemone
Enige Nederlandse Show
Met Dan Boeckner (Wolf Parade)
Voor fans van: Future Islands, Arcade Fire & LCD Soundsystem

Operators is het nieuwe project van Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits) en Sam Brown (Divine Fits, New Bomb Turks). De Canadese band liet voor het eerst van zich horen met een EP in 2014, om vervolgens in 2016 het debuutalbum Blue Wave uit te brengen op Last Gang Records. In mei 2019 wordt Radiant Dawn verwacht, het nieuwe album van de band. Eerste single Faithless bevat een constante, dringende krautrockbeat, wat het nummer een hypnotiserend effect geeft. Gedurende bijna zeven minuten vormt dit ritme de basis voor een constant evoluerende explosie aan klanken. Wij kunnen niet wachten op het album en de show!

Met leden van wijlen The Afterveins, The Medics en Moon Tapes kun je het verboden woord ‘supergroep’ makkelijk plakken op het Rotterdamse Anemone. Maar dat is misschien net iets té gemakzuchtig. In korte tijd heeft Anemone namelijk een bijzonder fijnzinnig geluid ontwikkeld, ergens op het snijvlak tussen de psychedelische dampen van Brian Jonestown Massacre, speelse indie-tierlantijntjes van Pavement en gloedvolle romantiek van The Stone Roses.

Dit optreden is onderdeel van Art of Performing Week van Theater Rotterdam dat van 13 september t/m 21 september plaatsvindt. Art of Performing Week is een festival dat de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse dans en performance art toont. Dit jaar staat Montreal centraal.

★Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Om een Clubcard Ticket te bestellen moet je eerst ingelogd zijn. Meer info


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?