An Evening with K´s Choice

The Backpack Sessions (acoustic tour)
Vlaamse rockiconen kleden hun repertoire uit

De lange woonafstand, een gezinsleven en een fulltime baan als brandweervrouw in Tennessee weerhouden Sarah Bettens niet om met haar broer Gert muziek te blijven maken. Als K’s Choice is het duo een begrip geworden in binnen- en buitenland. In de jaren negentig ontplooiden de Vlamingen zich als een van de meest succesvolle popacts uit de Benelux. Not An Addict, Everything For Free, Almost Happy, kortom, genoeg klassiekers om dol van te worden.

K’s Choice teert echter niet louter op nostalgie, zo bewees de band op nieuwste album The Phantom Cowboy. Voorheen schreven Sarah en Gert altijd apart, maar dit keer besloten ze bij ieder liedje onderling te gaan sparren met ideetjes. Hierdoor klinkt ook het nieuwe materiaal als een eeuwig vlam, qua energie geheel in lijn met mijlpalen als The Great Unconscious ClubParadise In Me en Cocoon Crash.

Ook op het podium blijft K’s Choice verrassen. Onder de noemer ‘The Backpack Sessions’ gaat de band langs de theaters voor concerten in een kleine akoestische setting. Stevig werk wordt uitgekleed, intiemere songs zijn nóg intiemer, obscuurtjes worden afgestoft en nummers van andere artiesten krijgen een frisse interpretatie. Sarah’s warme, vertrouwd voelende stem en Gert’s gouden melodieën zullen echter onverminderd beroeren bij dit zitconcert in de Rotterdamse Schouwburg.

Dit concert wordt gepresenteerd door Motel Mozaique Concerts, Rotown Rotterdam en Rotterdamse Schouwburg.