King Champion Sounds

Voor fans van: The Fall, The Ex, Wire, The Pop Group

King Champion Sounds is de manifestatie van muzikant Ajay Saggar’s gecultiveerde muzikale achtergrond. Geboren in Kenia, getogen in Engeland en inmiddels jaren wonend in Nederland,  Saggar heeft een indrukwekkende achtergrond in de muziek; hij werkte in het verleden als live-technicus voor My Bloody Valentine, Dinosaur Jr. en Mogwai. Ook speelde hij in bands als Dandelion Adventure en The Bent Moustache, en, meer recentelijk, Deutsche Ashram en The Common Cold.

King Champion Sounds blijft Saggar’s meest eclectische project, waarin al zijn fascinaties prachtig samenkomen tot een dwingend, feestelijk summum. Het derde hoofdstuk To Awake In That Heaven Of Freedom serveert bijvoorbeeld een ronkende verzameling van dub, post-punk-, free jazz-, krautrock- en poëzie, met sterke bijdragen van onder meer J. Mascis, Tom Carter en Mike Watt. De meeste nummers worden voortgestuwd door de scherpzinnige woordenwaterval van GW Sok (ex-The Ex).

In november brengt King Champion Sounds haar vierde album uit bij Excelsior Recordings.

Warm aanbevolen: Ought, broeder Dieleman, MY BABY


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?