broeder Dieleman

Bezwerende experimentele folk uit Zeeuws-Vlaanderen

Met albums als Alles Is IJdelheid en Gloria geeft broeder Dieleman een eigen mystieke draai aan Zeeuws-Vlaamse polderfolk. De muzikale grenzen van Dieleman reiken veel verder dan gitaar en stem: Uut De Bron was bijvoorbeeld een fraai experimenteel werk waarbij geluidscollages, veldopnamen en melodieën samensmelten tot een meeslepend geheel.

Het komende project Komma wordt uitgebracht als dubbelalbum én fotoboek; samen vertellen ze het verhaal van het krekengebied in het Land van Axel. De eerste helft bevat liedjes in bandbezetting, terwijl de tweede helft een instrumentale impressie is over een specifieke kreek: ’t Gat van Pinten. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze wateren van Zeeuws Vlaanderen, een land van waterkanten.

De shows van broeder Dieleman zijn altijd merkwaardige, intieme ervaringen die de afstand tussen artiest en publiek overbruggen. Diepe geestdrift en humor schrikken elkaar niet af, maar zorgen juist voor een ontwapenende sfeer. De locatie is daarom sterk bepalend: dit optreden wordt gegeven in de Kantine Walhalla, een plek gerenoveerd in de stijl van de jaren ’50, met fraai uitzicht op de Wilhelminapier. Van Walhalla tot aan het Hellegat dus, het water loopt ons in de mond!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Theater Walhalla en heeft uitsluitend zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Warm aanbevolen: Ryan Sambol, Mavis StaplesRue Royale