De Dijk

Vaderlandse popveteranen

De Dijk is een band voor het leven. Dat heeft het Amsterdamse gezelschap rondom Huub van der Lubbe zelf stiekem ook wel door: voor iedere hit van het kaliber Als Ze Er Niet Is zijn er een handjevol vergeten pareltjes als Melkboer en Liefje Liefje, die door de decennia niets aan zeggingskracht inboeten. Vandaar dus het albumproject Groef: De Dijk keert terug naar die liedjes die door de schimmen van het verleden het repertoire verlieten.

Bijna veertig jaar lang is De Dijk een begrip in de popmuziek; die vertrouwde vaderlandse stampei van blues, soul, rock en chanson rijpt als een goede wijn. En binnen dat rijke oeuvre weet de groep steeds opnieuw een universeel sentiment te vangen, en de expressieve stem van Van der Lubbe komt nog altijd vanuit de tenen. Vanavond in de Maassilo zal de De Dijk wederom de wateren trotseren.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen.

Dit event vindt plaats in de Rotterdamse Popweek (1 t/m 10 november). Meer informatie.

 


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?