Winterdagen

Voor fans van: Nils Frahm, Joep Beving, A Winged Victory For The Sullen, Tim Hecker

Zoals iedereen waarschijnlijk weet, zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot onze grote verslagenheid moeten we je laten weten dat deze aangescherpte maatregelen ervoor zorgen dat alle evenementen die we vanuit Rotown organiseren tot 1 juni niet op de geplande data zullen plaatsvinden. Wel zijn we meteen druk bezig om voor elk concert een vervangende datum te vinden, ook voor het concert of evenement waar jij een ticket voor hebt gekocht.

Omdat alle verplaatsingen op het moment veel vragen van het hele Rotown-team, verzoeken we je, als je verhinderd bent op de nieuwe datum, je tickets via Ticketswap te proberen te verkopen. Meer informatie over eventuele restituties volgt zo spoedig mogelijk.

Houd deze pagina in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

Hartelijk dank voor je begrip en hopelijk tot snel,
Rotown


Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. Nieuwe single Clearing, uitgekomen op het Londense label Waterway Records, begint als een ongepolijste lo-fi opname. Geleidelijk aan verweeft Steekelenburg het doffe geluid met wat meer uitgesproken producties en warme synths. Een prachtig verbond tussen het verval en de opbloei.

Steekelenburg put inspiratie uit vele samenwerkingen: voor ieder project werkt hij met nieuwe gelijkgestemde geesten om de onderlinge creativiteit naar een hoger plan te tillen. Geen wonder dat zijn werk zich goed ontleent aan film, dans en theater. Naast shows op Motel Mozaique en Grasnapolsky gaf Winterdagen optredens in Amsterdam Fringe, Eye Filmmuseum, Boijmans van Beuningen en Centre Pompidou. Steekelenburg is tevens het brein achter Foarlôn, een audiovisuele voorstelling die  in 2018 tien keer werd uitgevoerd op Oerol.

Deze semi-seated show in Rotown staat in het teken van de EP Phase In, het aankomende werk van Steekelenburg,  geproduceerd door componist Maarten Vos. Met een palet van analoge synths, cello en piano geeft dit werk de illusie dat de aarde stilletjes onder je voeten verschuift. Bij iedere track word je weer wakker op een nieuwe plek. Vanavond stijgt de Nieuwe Binnenweg 19 een klein beetje op.

Rotown Tipt: Fabrizio Paterlini


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?