Therapy?

hosted by Ronald Klootwijk - 30 jaar Rotown
Roemrijke Noord-Ierse gitaarband

Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! We vieren onze verjaardag door 30 dagen lang elke dag een programma te bieden dat is uitgekozen door een speciale host. Vanavond is dat iconische Rotterdammer, connaisseur, liefhebber, concertganger en Therapy?-fan numero uno Ronald Klootwijk.

De Noord-Ierse band Therapy? bestaat zelf overigens bijna dertig jaar: 27 jaar om precies te zijn. Die staying power heeft de groep van Andy Cairns te danken aan het unieke oogmerk om met de tijd mee te groeien. De begindagen van Therapy? kenmerkten zich door zware noisegitaren en dissonantie, maar halverwege de 90s boekte de band verrassend mainstreamsucces met die bezwerende, orkestrale Hüsker Dü-cover Diane. Sindsdien is de band altijd compromisloze platen blijven uitbrengen.

Tijdens het vorige bezoek aan Rotterdam speelde Therapy? een geweldige, intieme set in de Arminius. Dat beviel blijkbaar goed: het concert bereikte vorig jaar de zesde plek van beste Stichting Live Rotown-concerten. Nu gaat de band als vanouds weer Full Electric, want tsja, 27 is immers een veel te jonge leeftijd om te stoppen met het betere beukgeweld. Ja toch?

Het concert van Therapy? in Rotown is uitverkocht, er zijn momenteel nog kaarten beschikbaar voor hun optreden in Melkweg te Amsterdam. Meer info