The Dawn Brothers

The Band, CCR, The Black Keys

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Met hun debuutalbum Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”.

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

Op 23 maart 2017 verschijnt het album Stayin’ Out Late op V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99) en Pablo Van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s presenteren The Dawn Brothers een indrukwekkend debuut. Inmiddels is de eerste single Get Down The Road uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst.

Het komende jaar overheerst de drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen met tomeloze energie en muzikaliteit. In hun eerste jaar speelden ze al meer dan 50 keer in zalen en op festivals in heel Nederland mochten ze zichzelf presenteren op Eurosonic Noorderslag 2017.


https://www.youtube.com/watch?v=cAhx_9wEoiU