Teen Daze

Support: KIN
The Postal Service, Washed Out, Caribou, Thom Yorke

Onder de naam Teen Daze schrijft duizendpoot Jamison warme, atmosferische slaapkamerpop die bij elk album weer een andere vorm aanneemt. Debuut All Of Us Together leunt op etherische, dansbare elektronica, opvolger Glacier zoekt de onderkoelde ambientsferen op.

Met zijn nieuwste plaat Morning World maakt Jamison – die zijn achternaam nooit prijsgeeft – de grootste sprong tot dusver in zijn veelzijdige loopbaan. Op vorige albums profileerde Jamison zich vooral als vernuftig geluidskunstenaar, maar voor Morning World ontpopt hij zich als volbloed liedjesschrijver.

Jamison riep de hulp in van songwriter John Vanderslice om met analoge technieken een nieuwe verzameling zonovergoten indierockliedjes tot leven te wekken. Het resultaat is het meest poppy Teen Daze album tot dusver, vol met pareltjes als It Starts At The Water en Life In The Sea. Vanavond sleurt de eigenzinnige Canadees Rotown mee in zijn spannende muzikale verkenningstocht.

Voorprogramma KIN laat zich omschrijven als een “hallucinerende mix van post-rock en triphop”. De band begon als een soloproject van Kim R. Foster, een Britse muzikante die al een paar jaar in Groningen bivakkeert. Wie KIN tijdens de Popronde heeft gezien kan beamen dat deze band behoorlijk spectaculair en dynamisch voor de dag kan komen. KIN blaast stormvloeden van massief geluid over je heen, kruipt onder de huid met beklemmende elektronica en waarborgt verstilde momenten van rauwe emotie. Fans van Radiohead, Warpaint en Sonic Youth zullen hiervan smullen.


#NEW muzikale duizendpoot teen daze komt op woensdag 20 januari met zijn nieuwe album 'Morning World' naar Rotown! Voor...

Posted by Rotown Rotterdam on Wednesday, November 11, 2015