Popquiz Marathon International

Legendarische popquiz in (internationale) marathon-vorm

De Popquiz Marathon komt terug met een extra editie in 2018 en gaat internationaal!
Op veler verzoek van expats, uitwisselingsstudenten, toeristen en andere anderstaligen in de stad, organiseren wij op 10 november voor het eerst de Popquiz Marathon International! En natuurlijk mag je daar als doodgewone Nederlander ook aan meespelen, want het concept blijft precies hetzelfde: op zaterdag 10 november kun je in 10 cafés in de buurt van Rotown meespelen aan zo’n 30 verschillende quizrondes.

***For English information click here***

Wat is er dan anders?
Normaal gesproken zijn alle rondes in de Popquiz Marathon gebaseerd op fragmenten die in de Nederlandse top 40 hebben gestaan. Dat gaan we nu anders doen. Dat kan makkelijker uitpakken; als je bijvoorbeeld naar One Hit Wonders USA zou gaan, kun je Madness tegenkomen. Die hadden maar één hit in Amerika, terwijl wij natuurlijk het complete oeuvre uit ons hoofd kennen. Aan de andere kant zou je voor de Rai Ronde wellicht wat Arabische vrienden moeten meenemen. Hoewel een beetje top 40-kenner Khaled natuurlijk meteen herkent.
Ook anders is dat de antwoordformulieren in het Engels zullen zijn. Dat levert dan de wereldschokkende veranderingen “title” en “artist” op. Verder blijft alles gewoon even gezellig en vrolijk als altijd en ja, de 100% NL Ronde zal er ook best inzitten, want we nemen zoveel mogelijk landen mee in de quiz!

Spelregels
Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen de teamtickets in Rotown worden ingewisseld voor het startpakket en de stempelkaart voor het hele team. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld.

Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in Rotown het winnende team van de Popquiz Marathon bekend gemaakt. Je kunt de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Kaarten zijn online verkrijgbaar en aan de bar en je hebt één kaart per team nodig.

RONDE-UITLEG
De kaartverkoop start op 10 september. Alle teams die de eerste week (dus t/m 16 september) een ticket kopen én zich bij de organisatie melden via info@popquizmarathon.nl voor de Early Bird actie krijgen twee dagen voor de Marathon de ronde-uitleg toegestuurd. Een groot voordeel voor de winst!

RUGNUMMERS
Koop nu je teamkaart en stuur voor 15 oktober je teamnaam & ticketnummer waar je meespeelt naar info@popquizmarathon.nl, dan krijg op 10 november vijf rugnummers met je teamnaam erop gedrukt!

OEFENQUIZZEN
We maken ook dit jaar weer een wekelijkse oefenquiz om jullie te helpen bij de training voor de Popquiz Marathon. Wil je die ook ontvangen? Meld je dan aan via info@popquizmarathon.nl!

Reglement
– Per team heb je één kaartje nodig
– Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
– Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
– Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen
– Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
– Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!!
– Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 23:40 inleveren in Rotown, maken kans op de overwinning
– Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties

Entree: €26,50 (let op: je hebt maar één ticket per team nodig)

Voor meer informatie check www.popquizmarathon.nl.