Paceshifters

Waiting To Derail Tour
Foo Fighters, Dinosaur Jr, Black Crowes

Voormalig 3FM Serious Talent Paceshifters schuurt, vlamt en sputtert er driftig op los met hun felle post-grunge. Het trio Seb Dokman (gitaar/zang), Paul Dokman (bas/zang) en Jesper Albers (drums/zang) heeft in 2014 de kamikazesprong gemaakt van DIY herriebandje naar een van de wildste live acts uit de lage landen, en dát zonder enige (artistieke) concessies te doen.

Het album Breach werd luid geprezen om de onweerstaanbare kinetische energie, maar ook dankzij de verrassend ingetogen en beklemmende momenten. Het liedje Running bijvoorbeeld, zou je de Paceshifters’ antwoord kunnen noemen op Something In The Way van Nirvana’s Nevermind.

Tsja, de naam zegt het ook al: de Paceshifters hechten net zoveel waarde aan spannende dynamiek als losgeslagen bravoure. Ze schieten letterlijk alle kanten op. Toch is dat laatste juist wat deze hongerige band zo geruchtmakend maakt. We worden gelukkig alvast gewaarschuwd door de titel van het komende album: Waiting To Derail. Heel aardig van ze, maar zelfs dat bereid je niet proper voor het ongeleide projectiel dat op deze avond in de V11 staat. Heetgebakerd, onbevreesd en weergaloos goed, dit Paceshifters.