Moss

Hosted by John den Braber - 30 Jaar Rotown
Herboren indietrots in topvorm

Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! We gaan onze verjaardag vieren door 30 dagen lang elke dag een programma bieden dat is uitgekozen door een speciale host! Moss wordt gehost door John den Braber. In 1992 en 2000 deed John den Braber als wielrenner mee aan de Olympische spelen en in 1993 werd hij uitgeroepen tot sportman van Rotterdam. Tegenwoordig is hij werkzaam als journalist en tekstschrijver voor onder andere Soundz, de Nieuwe Revu en Jazzism en is hij muziek- en sportcurator bij Blendle.

De laatste jaren zijn er veel indiebands gekomen en gegaan, maar Moss blijft onverstoord de meest prachtige platen afleveren. De keerzijde van 12,5 jaar pure klasse is dat men er vroeg of laat aan gewend raakt, ware het niet Marien Dorleijn en zijn vrienden op iedere plaat verrassen en verwonderen.

De elementaire indiepop van The Long Way Back, het schurende, stevige Never Be Scared / Don’t Be A Hero, het beklemmende, elektronica-getinte Ornaments en vervolgens de schimmige, krautrock-georiënteerde vierde langspeler We Both Know The Rest Is Noise hebben allemaal een unieke blauwdruk, maar zijn tegelijkertijd onmiskenbaar Moss.

Het siert de band om andermaal het roer om te gooien bij komende plaat Strike. Koen van der Wardt (Klangstof) werd vervangen door Daniel Rose (Skip & Die) en Jelte Heringa (Eefje de Visser), wat zorgt voor een nieuwe injectie creatieve impulsen. Toch blijft het Dorleijn die de boel aanstuurt: met nieuwe slagvaardigheid schreef hij een groot deel van Strike in de Kytopia-studio en wierf Arne van Petegem (Styrofoam) aan om het kaf van het koren te scheiden in de Vantage Point-studio van dEUS.

Met open visie om nieuwe werkwijzen te verkennen, sterke vernieuwingsdrang en stil zelfvertrouwen blijft Moss een must zodra ze in de buurt zijn. Een herboren band in topvorm!