Marble Sounds

Balthazar, Tindersticks, Arcade Fire, Sparklehorse

Voor de eerste kennismaking met de buitengewoon fraaie, ambachtelijke gitaarpop van het Belgische Marble Sounds moeten we alweer terug naar 2010. Op het debuut Nice Is Good beheersen Pieter Van Dessel en mannen het aantrekken-en-afstoten spelletje vol verve, snijdend door de ziel met de precisie van een scalpel. Drie jaar later heeft Marble Sounds zowaar een bescheiden YouTube-hitje te pakken met single Leave The Light On.

De deur definitief intrappen tot als bombastische rockact siert Marble Sounds momenteel niet. In plaats van pathos op te zoeken, levert de band op Tautou een handjevol subtiel gearrangeerde miniatuurtjes. Strijkers, hoorns en piano geven de muziek een bredere klankkleur, maar beogen eerder intieme, dromerige sfeerbeelden dan een machtige climax. Van Dessel leunde dit keer op muzikanten van buitenaf om Marble Sounds naar frisse contreien te slepen, waaronder zangeres Renéee Sys, liedjessmid Kim Janssen, componist Roel Das en producer Jasper Maelkenberg.

 


#NEW Op 27 oktober komt het Belgische Marble Sounds met hun fraaie gitaarpop naar Rotown! Voor fans van o.a. Balthazar, Tindersticks, Girls en Sparklehorse. Tickets: bit.ly/25Wrjgx

Posted by Rotown Rotterdam on Tuesday, April 12, 2016