Maceo Parker

Funk- en soulicoon terug in Rotterdam

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown, Bootsy Collins en Ray Charles. Bij zijn eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

Maceo Parker (1943) is het levende bewijs dat funk de mens jong houdt. Hij was vroeger een essentieel onderdeel van de motor die James Brown zo swingend over het podium deed stuiteren. Het onmiskenbare geluid van Maceo was te horen op grote hits als Papa’s got a brand new bag en I feel good. Daarnaast bouwde hij mee aan het alternatieve funkimperium van George Clinton en Bootsy Collins, en speelde hij de afgelopen decennia met artiesten als Ray Charles, Prince en Red Hot Chili Peppers.

In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 meer dan 15 albums uit, de meeste platen hiervan waren swingend en energiek: Parker had veel geleerd bij zijn roemruchte werkgevers. Zijn meest recente werk Soul Classics verscheen in 2012 toen Parker tijdens het North Sea Jazz Festival de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award ontving, omdat hij onvermoeibaar en gedreven zijn stempel al vijftig jaar weet te drukken op zowel soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden. Hetzelfde jaar nog keerde Maceo Parker terug naar Rotterdam voor een show in de Rotterdamse Schouwburg waar de legende en zijn ijzersterke band voor een drie uur durend funkspektakel zorgden. Op zondag 20 november 2016 keert Maceo Parker terug naar de Rotterdamse Schouwburg.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Rotown, Motel Mozaique Concerts, BIRD, LantarenVenster en Rotterdamse Schouwburg. 


https://www.youtube.com/watch?v=ABLwmYI09Lw