Lewis Watson

Hosted by Charl Delemarre - 30 Jaar Rotown
Ben Howard, Bear's Den, Kodaline

Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! We gaan onze verjaardag vieren door 30 dagen lang elke dag een programma bieden dat is uitgekozen door een speciale host! Vanavond is dat songsmid Charl Delemarre. Delemarre  staat bekend om zijn ingetogen, verhalende en vaak ontroerende liedjes. Hij won in het verleden de Grote Prijs van Nederland en toerde met bands als De Dijk. Naast het hosten van deze avond verzorgt hij ook nog eens het voorprogramma!

De jonge Brit Lewis Watson is de eerlijkheid zelve: zijn eerste EP draagt de titel It’s Got Four Sad Songs On It, BTW en opvolger heet heel pragmatisch Another Four Sad Songs. De kurkdroge humor van de man neem je maar voor lief, want hij hoeft zich verder nergens voor te verontschuldigen. Vat het eerder als een waarschuwing op: de akoestische liedjes van de 25-jarige Brit zijn hartverscheurend mooi.

Net als Bon Iver en Ben Howard is Watson ambitieus met zijn totaalgeluid. Hij omlijst zijn liedjes met sfeervolle galm en soundscapes, die de impressie wekken van een kosmische droomvlucht. Zoals zoveel generatiegenoten is Watson begonnen met het uploaden van YouTube-filmpjes, om vervolgens een platendeal bij een groot label te strikken. Het beroemde Warner Bros zag wel wat in het talent van Watson. Wij gelukkig ook, en daarom staat hij vanavond bij ons aan de Nieuwe Binnenweg!