Jo Goes Hunting

Animal Collective, Ariel Pink, Yeasayer, Klangstof

Jo Goes Hunting komt voort uit de tomeloze fantasie van de Rotterdamse alleskunner Jimmi Jo Hueting. Zoals een jager gebruik maakt van geweren, speren of pijl en boog om zijn prooi te grijpen, achtervolgt Hueting het onbekende met ieder instrument dat binnen handbereik ligt: drums, gitaren, drumcomputers, banjo’s, analoge synths en minimale percussie.

Op de EP Glow schildert Hueting als een soort hedendaagse Brian Wilson gedreven met allerlei stijlen en klankkleuren. Het resultaat is superspannende popmuziek door een retrofuturistische lens, ongeveer op dezelfde golflengte als het oudere Animal Collective-werk, Ariel Pink’s Haunted Graffiti en The Flaming Lips’ epos Yoshimi Battles The Pink Robots. Huetings liedjes zitten tjokvol bruisende ideeën, maar klinken tegelijkertijd introspectief en persoonlijk, als een persoon die zichzelf voor de spiegel de moed inpraat.

Hueting heeft zichzelf omringd met een dynamische liveband, die de avontuurlijkheid van de muziek nóg verder uitrekt. Hij laat ieder individueel bandlid vrij om zijn of haar eigen stempel op de nummers te drukken. Hierdoor wordt elk optreden een compleet andere ervaring.

Met deze bezetting heeft Jo Goes Hunting dit jaar enorm veel indruk gemaakt op diverse podia, festivals en natuurlijk de Popronde. Hoog tijd om – net als kapitein Ahab – op eigen kracht de open zee op te trekken, op zoek naar dat mysterieuze beest. “I gotta go now/See you later”, zingt Hueting op het indrukwekkende Act Of Leaving. Wij ontvangen hem en zijn bandleden graag op het dek van de V11 om de vreemde verkenningstocht van Jo Goes Hunting samen te ondergaan.