Jeangu Macrooy

Fink, Michael Kiwanuka, Jake Isaac

Na een lading Popronde-shows en voorprogramma’s van o.a. Blaudzun bewijst Jeangu Macrooy zich een uniek songwriter-talent. De uit Paramaribo afkomstige muzikant studeerde aan het conservatorium in Suriname voordat hij twee jaar geleden naar Nederland vertrok. Macrooy beschikt over een groots stemgeluid, raspend als een bluesman en temperamentvol glijdend als een soulman.

Jeangu’s door Perquisite geproduceerde debuut album High On You kwam uit op 14 april. Het album kwam binnen in de album charts, werd Radio 1 CD van de week, en werd lovend ontvangen door de pers. Het Algemeen Dagblad gaf het album 4/5 sterren: ‘Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan. High On You kan weleens het beste Nederlandse debuut van 2017 blijken te zijn.’ De Telegraaf stelde: ‘Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wàt een manier om je carrière te beginnen!’ Giel Beelen (3FM) zei: ‘Ik durf te beweren dat dit dè release is van het jaar’ en OOR noemde Jeangu ‘een debutant waar je ècht enthousiast van wordt’.

Vanavond staat Jeangu Macrooy voor het eerst in Rotown en dat gaat gegarandeerd een bezwerende avond opleveren. Live worden de soulvolle nummers van het album mede tot leven gebracht door Jeangu’s 8-koppige band, inclusief blazers en twee achtergrond vocalisten waaronder tweelingbroer Xillan. Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen.