Jeangu Macrooy

Klinkt als: Fink, Michael Kiwanuka, Jake Isaac

Na een lading Popronde-shows en voorprogramma’s van o.a. Blaudzun bewijst Jeangu Macrooy zich een uniek songwriter-talent. De uit Paramaribo afkomstige muzikant studeerde aan het conservatorium in Suriname voordat hij twee jaar geleden naar Nederland vertrok. Macrooy beschikt over een groots stemgeluid, raspend als een bluesman en temperamentvol glijdend als een soulman.

De EP Brave Enough is een van de spannendste staaltjes popmuziek van afgelopen jaar. Op het duistere, onheilspellende Monster kanaliseert Macrooy bijvoorbeeld Leonard Cohen. De hit Gold mijmert over het slavernijverleden tussen Nederland en Suriname, meteen een signaal dat Macrooy geen blad voor de mond neemt. De productie van Prequisite zorgt voor spannende aankleding, waarbij exotische geluiden, bombast en spaarzaamheid blijven omslaan. Akoestische folk, Amerikaanse worksongs, soul en R&B maken deel uit van hetzelfde idioom.

Vanavond staat Jeangu Macrooy voor het eerst in Rotown en dat gaat gegarandeerd een bezwerende avond opleveren. Een artiest met inhoud, virtuoos talent en een flinke dosis lef.