HANDED + Amongster

Een fijne double-bill met eigenwijze pop

Vanavond twee acts op de planken die tijdens de vorige editie van ontdekfestival Stille Nacht enorme indruk maakten: HANDED en Amongster!

HANDED is de band van Stef Classens, een voormalig winnaar van talentenjacht The Beste Singer-songwriter Van Nederland. Met HANDED wandelt Classens niet de bekende wegen naar de charts, maar zoekt juist meer de diepte op door naast stem en gitaar veel nadruk te leggen op sound en sfeer. Zijn debuut Repeat To Fade zit dichterbij meer experimentele, ambachtelijke songschrijvers als Ben Howard, Thomas Dybdahl en Bon Iver.

Amongster is het breinkind van songwriter Thomas Oosterlynck en producer/muzikant Jasper Maekelberg. Muziek met ook een typisch Belgisch karakter, als in, ongrijpbare popmuziek. Van minimalistische, warmbloedige elektronica tot orkestrale arrangementen, Amongster is een kneedbaar project. Je zou zomaar het ene moment kunnen zwijmelen over een hartverscheurende song, om vervolgens twee minuten later te dansen op een klamme beat. Fans van Klangstof, Radiohead en Maekelberg’s andere band Warhaus mogen de handjes in elkaar wrijven.