Grouper

Support: John Bence
Enige NL clubshow
Voor fans van: Julia Holter, Brian Eno, Julianna Barwick en Mount Eerie

Grouper, het project van muzikant / vocalist en geluidskunstenaar Liz Harris, blijft verbijsteren met de meest elementaire middelen: een stem, een instrument en de ambiance van haar omgeving. Haar spaarzame composities nemen een intieme ruimte in beslag tussen geluid en melodie, met uitvoeringen die de relatie tussen artiesten en luisteraar overstijgen. Grouper biedt een meditatieve, herstellende luisterervaring.

De haast buitenaardse, verstillende pracht van Grouper komt best tot zijn recht in een kerk, zo ondervonden we afgelopen jaar op het Utrechtse ontdekfestival Le Guess Who?. Hier betoverde en imponeerde Harris met een onvergetelijk optreden, aangevuld door fraaie visuals van de onlangs overleden videokunstenaar Paul Clipson. De Arminiuskerk is de aangewezen plek in Rotterdam voor Grouper om ons naar de hogere sferen te gidsen.

Het voorprogramma is in de handen van John Bence. Nicolas Jaar is groot fan van Bence’s bedwelmende deiningen van klanken en harmonie, zodanig dat hij de debuut EP van de jonge Britse componist, getiteld Disquiet, uitbracht op eigen label Other People. In mei brengt Bence de driedelige compositie Kill uit. Zoals de naam doet vermoeden, is dit het soort muziek dat een emotionele aardverschuiving teweegbrengt.

Warm aanbevolen: Loma, Olafur Arnalds 

Deze show wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en Arminius. Dit is een concert met zit- en staanplaatsen. 


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Grouper, the moniker of musician/vocalist and sound artist Liz Harris, continues to bewilder with the most basic resources: a voice, one instrument and the ambience of her surroundings. Her sparse compositions occupy an intimate space between sound and song, with performances transcending the relationship between performer and listener, offering a meditative and restorative experience.