Douwe Bob

Populaire zanger geeft intiem optreden in kerk

Douwe Bob brengt zijn geestdriftige, soulvolle liedjes met het vernuft van iemand die al decennialang in het vak zit. Zoals de titel van debuutalbum Born In A Storm wellicht ook verraadt, leed Douwe Bob voor zijn doorbraak niet bepaald een doorsnee leven.

Muziek was in Douwe Bob’s jeugd altijd en overal aanwezig. Zijn vader Simon was lid van kunsternaarscollectief The Fool, dat platenhoezen van o.a. Cream en The Beatles ontwierp. Inmiddels is Douwe Bob zelf een superster geworden: de liedjessmid heeft de rootsy rafelrandjes van debuut Born In A Storm knap aangescherpt tot een breder popgeluid.

Douwe Bob klinkt nu weliswaar toegankelijker, inhoudelijk snijden zijn songs dieper dan ooit. Neem bijvoorbeeld protestsong Fine Line, waarin Douwe Bob zingt: “One man kills and gets the chair/Another kills and gets a medal/They drew a line between right and wrong”.

Zijn meest recente wapenfeit is de langspeler Born To Win, Born To Lose, een plaat die in alle opzichten voelt als thuiskomen; de viering van het leven,  maar ook een ontboezeming van het afscheid. Delvend in de materie van de oude country en folk-grootmeesters zijn dit Douwe Bob’s meest indringende, persoonlijke liedjes tot dusver.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Arminius en heeft uitsluitend zitplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.