Kijk terug: The Big Blowout 2020

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR DE VIDEO OF KLIK HIER >

Op 30 december sloten we het jaar af met een online editie van The Big Blowout. Op de valreep kon je nog even 11 geweldige bands op het podium van Rotown aan het werk zien.

We geven meteen toe dat een (semi)livestream niet de meest aansprekende manier is om muziek te beleven. Natuurlijk hadden wij de bands ook liever in een bomvolle zaal gezien. Toch was The Big Blowout een bijzondere uitzending, niet alleen door de muziek, maar ook omdat alles volledig is geproduceerd door het team van Rotown.

Dat ons Left of the Dial-festival op het allerlaatste moment niet door kon gaan, was eventjes heel zuur. We hadden er makkelijk van in een depressie kunnen schieten zelfs. Maar er is zo’n gezegde dat als een raam sluit, er een deur opengaat. Of zoiets. Wij hadden nooit echt begrepen wat daarmee werd bedoeld.

Tot Left of the Dial.

Om een parallel universum te creëren waarin Left of the Dial wél doorging, hebben we intensief samengewerkt met een filmcrew en we raakten geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Niet omdat we ook maar een klein beetje de illusie hadden dat we het beter zouden kunnen, maar na alle moeizame maanden, hadden we ontzettend de behoefte om iets nieuws te doen. Voor ons was de meest logische stap om The Big Blowout helemaal zelf te gaan produceren. Het heeft een hoop bloed, zweet en tranen gekost, maar het is gelukt. Alles wat we zelf kunnen doen, doen we; van de aankleding tot het camerawerk, van het script tot de regie.

Het idee is simpel: we laten 11 Nederlandse bands zien die normaal gesproken dit jaar zeker in Rotown hadden gestaan en tussen de optredens door gaan we langs alles dat we in 2020 hebben meegemaakt. En dat was nogal wat. Het jaar begon zo glorieus met de verkiezing tot Beste Podium van Nederland en een reeks uitverkochte concerten. Al snel viel de hele wereld stil en hebben we geprobeerd om er elke maand op een andere manier toch wat van te maken. Hoe? Dat zie je in de video die te zien is via YouTube.

Het resultaat is vast niet altijd even scherp en hier en daar wat surrealistisch, maar het is vol liefde en enthousiasme gemaakt. En we kunnen we jullie dit jaar toch nog 11 geweldige bands laten zien. Voor ons blijft dat toch het allerbelangrijkste.

Kijk vanaf 30 december naar The Big Blowout en als er een band tussen zit die je leuk vindt, laat het ze weten, luister hun muziek, koop hun merch en ga ze live zien zodra het weer kan. Want echt waar: ooit kan dat gewoon weer!

Liefs,

Team Rotown

HEB JE GENOTEN VAN THE BIG BLOWOUT 2020? KOOP DAN EEN T-SHIRT/SWEATER/HOODIE VAN THE BIG BLOWOUT EN STEUN ROTOWN! BEKIJK DE WEBSHOP MET ALLE PRODUCTEN HIER >