ER GLOORT WAT HOOP

Zoals op dinsdag 25 januari duidelijk werd in de persconferentie, is er eindelijk weer wat meer mogelijk. Tegelijkertijd bezorgen de nieuwe maatregelen alle podia een enorm ingewikkelde puzzel. Daarover verderop in deze extra nieuwsbrief meer, laten we beginnen met het goede nieuws: Rotown is morgen vanaf 12.00 uur weer geopend! Jullie zijn allemaal van harte welkom om van woensdag t/m zondag tussen 12.00 uur en 22.00 uur langs te komen voor het koudste bier en het lekkerste vegan eten. Ons barteam staat met open armen klaar om jullie te ontvangen en als je verzekerd wilt zijn van een tafel, kun je hier reserveren. Uiteraard moeten wij ons ook aan alle regels houden, dus check voor je bezoek onze website, zodat je precies weet wat wel niet mag.

CONCERTEN OP KORTE TERMIJN
We willen niks liever dan jullie ook zo snel mogelijk allemaal weer bij concerten zien, maar de huidige maatregelen maken dit – in elk geval op korte termijn – vrijwel onmogelijk. Er zijn namelijk heel veel dingen waar we rekening mee moeten houden. Om er een paar te noemen:

  1. niet alle artiesten willen spelen voor een zittend publiek
  2. voor veel concerten zijn al meer kaartjes verkocht dan er zittend in Rotown passen; met de 1,5 meter-regel kunnen we slechts 30 bezoekers kwijt
  3. concerten met een voorprogramma kunnen niet voor 22.00 uur klaar zijn

Nu is er voor bijna alles wel een oplossing te bedenken, maar omdat de nieuwe maatregelen pas vandaag bekend zijn geworden, kunnen we die oplossingen niet meteen doorvoeren. Helaas hebben we dus geen andere keuze dan de concerten tot 10 februari te verplaatsen. Voor de meeste shows zijn we bijna rond met een vervangende datum, zodra die definitief is, krijgen de kaarthouders direct bericht.

CONCERTEN NA 10 FEBRUARI
Zoals werd gemeld, blijven de nieuwe regels “in principe” van kracht tot 9 maart, maar komt er ook nog een weegmoment. Dit betekent dus dat wij voor alle concerten tot die tijd “in principe” een oplossing gaan vinden, maar we houden hierbij nog wel even een slag om de arm. Het is moeilijk voor te stellen dat met de huidige ziekenhuisbezetting de veel te zware regels voor de cultuur sector daadwerkelijk nog zes weken blijven gelden. Het laatste dat we willen, is nu alle concerten verplaatsen, om er over bij het weegmoment achter te komen dat het niet nodig was geweest. En met de grilligheid van alle beleidsbeslissingen tot nu toe, valt dat niet uit te sluiten. Geef ons dus even de tijd om dit grondig uit te zoeken, we houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte.

UITBREIDING LUNCHKAART
De versoepelingen kwamen net te snel voor onze leveranciers om onze voorraadkasten al helemaal te vullen en het kan dus zijn dat morgen niet elk gerecht op de kaart beschikbaar is, maar dat zal gelukkig niet lang duren. En omdat we zo blij zijn jullie weer te zien, hebben we meteen wat nieuwe lunchgerechten bedacht die zo snel mogelijk op de kaart komen te staan, bijvoorbeeld een açai- of mangobowl en biologisch zuurdesembrood met humus en kimchi. Ook is er een lunchspecial in de maak met de naam The Rotown Biet! Hou onze website en de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

JULLIE MOGEN TOCH WEER
Tot slot willen we nog benadrukken dat we echt heel blij zijn dat er wat versoepelingen komen, maar tegelijkertijd valt het gebrek aan duidelijkheid ons nog steeds zwaar. Podia een dag van te voren vertellen dat ze weer concerten mogen organiseren, toont nou niet bepaald begrip voor ons werk. Natuurlijk kunnen we de aanvangstijd vervroegen, zodat een concert ruim voor 22.00 uur is afgelopen, maar dat zal voor de bezoekers niet altijd even prettig zijn. En moeten we nu alles gaan omgooien, terwijl de regels over twee weken misschien weer worden aangepast? We gaan onze uiterste best doen om alles zo goed, snel en veilig mogelijk op te lossen, maar zoals onze directeur Minke Weeda al eerder schreef in een column: zeg alsjeblieft niet “jullie mogen toch weer”, want zover is het pas als we weer écht normaal ons werk kunnen doen.


Rotown doet er altijd alles aan om de beste service te bieden aan onze bezoekers. Dat betekent normaal ook dat we in het geval van afgelaste concerten zo snel mogelijk alle tickets terugbetalen. Het afgelopen anderhalf jaar hebben we, net als alle andere zalen, ontzettend veel concerten moeten verplaatsen of zelfs moeten cancelen. Alle kaarthouders krijgen per mail bericht over verplaatste of geannuleerde concerten.

Refund je ticket of doneer en steun Rotown
Is een concert geannuleerd, wil je je ticket doneren, of kun je je kaartje niet via Ticketswap kwijtraken? Mail dan naar tickets@rotown.nl

De maatregelen omtrent het coronavirus hebben er voor gezorgd dat meer dan honderd evenementen die we organiseerden niet op het moment waarop ze gepland stonden plaats kunnen vinden. Daarnaast hebben er in Rotown al meer dan anderhalf jaar maar mondjesmaat concerten plaatsgevonden, voor een zeer beperkt aantal bezoekers. Dit is een grote klap voor Rotown en we hebben al van veel mensen de vraag gekregen hoe ze ons kunnen helpen. Voor die kaartkopers bieden we de mogelijkheid om ons te steunen door middel van het doneren van gekochte tickets. Alle bijdrages van mensen die Rotown een warm hart toedragen, helpen ons enorm om, zodra we ooit weer mogen, als vanouds door kunnen gaan met het organiseren van concerten.

Bedankt!
We hebben hartverwarmende reacties en steunbetuigingen gekregen en daarvoor willen we iedereen nogmaals bedanken. Dat jullie hebben laten weten genoten te hebben van de online versie van ons Left of the Dial-festival, The Big Blowout of ons magazine, en massaal merchandise hebben besteld, doet ons enorm goed. Gelukkig kunnen we je inmiddels gewoon weer welkom heten om wat te drinken, of wat te eten van De Vegan Snackbar  en er staan ook mooie shows op het programma. ls er iets anders is dat we voor je kunnen doen, laat het ons alsjeblieft weten, we helpen je graag. Het duurt allemaal zoveel langer dan we hadden gehoopt, maar blijf optimistisch; ooit wordt alles weer normaal!