Zimmerman

Support: IVY FALLS
Muzikaal zijproject van de bassist van Balthazar & Douglas Firs

Het creëren van het meest romantische album van de eenentwintigste eeuw – dat was in een notendop de visie van Zimmerman (echte naam Simon Casier) voor zijn aankomende album “Love Songs.” Het samenstellen van een album vol liefdesliedjes is een delicate evenwichtsoefening. Het draait om het behouden van het evenwicht tussen cheesy sentimentaliteit en oprechte schoonheid.

De zijdezachte indie-pop van de welbekende Balthazar-bassist is tijdloos, maar toch modern, versierd met prachtige strijkarrangementen die vaak herinneren aan de klassieke popsongs van Burt Bacharach. Op dit derde album verheft hij romantiek tot een kunstvorm, en met elke noot viert hij de blijvende kracht van de liefde. Dus, laten we hier een toost uitbrengen op de liefde. Leve de liefde!

Ivy Falls, het soloproject van singer-songwriter Fien Deman, zal het voorprogramma verzorgen bij Zimmerman. Ivy Falls debuteert dit jaar met een tijdloos, eigenzinnig album dat een eerlijke blik werpt op haar breuk met het leven zoals het was. Ivy Falls toont haar liefde voor indie pop en folk, met invloeden van Julia Jacklin, Nick Drake, Feist en Sufjan Stevens.

★ Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel van te voren een Clubcard Ticket, vervolgens krijg je je e-ticket per mail die je (vanaf je telefoon) aan de deur laat scannen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

Creating the most romantic album of the twenty-first century – that was, in a nutshell, the vision Zimmerman (real name Simon Casier) had for his upcoming album “Love Songs.” Crafting an album filled with love songs is a delicate balancing act. It’s about maintaining equilibrium between cheesy sentimentality and genuine beauty.

The silky-smooth indie-pop from the well-known Balthazar bassist is timeless yet contemporary, adorned with beautiful string arrangements that often evoke the classic pop tunes of Burt Bacharach. In this third album, he elevates romance to the status of an art form, and with every note, he celebrates the enduring power of love. So, here’s to love, evergreen and everlasting!