Winterdagen

21.00 UUR SHOW
Voor fans van: Nils Frahm, Joep Beving, A Winged Victory For The Sullen, Tim Hecker

Opgelet: dit is een anderhalve meter-concert en gaat ondanks de nieuwe maatregelen (zie persconferentie 9 juli) door! Dit betekent dat je geen test- of vaccinatie bewijs nodig hebt.

Er zijn vaste zitplaatsen waar bezoekers naartoe worden geleid. Tijdens de show moet men blijven zitten en gedurende het hele event moeten de bezoekers op 1,5 meter-afstand van elkaar blijven. Het laatste geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden, zij kunnen naast elkaar zitten.


Show 1 – Zaal open: 19.00 uur – Aanvang: 19.30 uur – Einde: 20.30 uur UITVERKOCHT
Show 2 – Zaal open: 21.00 uur – Aanvang: 21.30 uur – Einde: 22.30 uur UITVERKOCHT

Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. In 2020 zat Winterdagen ondanks de crisis niet stil, recent verscheen er maar liefst een drietal EP’s.

Single Clearing, uitgekomen op het Londense label Waterway Records in het begin van afgelopen jaar, begint als een ongepolijste lo-fi opname. Geleidelijk aan verweeft Steekelenburg het doffe geluid met wat meer uitgesproken producties en warme synths. Een prachtig verbond tussen het verval en de opbloei. EP Phase In, geproduceerd door componist Maarten Vos, werkt met een palet van analoge synths, cello en piano de illusie dat de aarde stilletjes onder je voeten verschuift. Bij iedere track word je weer wakker op een nieuwe plek.

Steekelenburg put inspiratie uit vele samenwerkingen: voor ieder project werkt hij met nieuwe gelijkgestemde geesten om de onderlinge creativiteit naar een hoger plan te tillen. Geen wonder dat zijn werk zich goed ontleent aan film, dans en theater. Naast shows op bijvoorbeeld Motel Mozaique en Grasnapolsky ontwikkelde Winterdagen performances voor Amsterdam Fringe, Eye Filmmuseum, Boijmans van Beuningen en Centre Pompidou.

Winterdagen’s aankomende langspeler Foarlôn, werd geschreven als gelijknamige audiovisuele voorstelling, die de groep in 2018 tien keer speelde op het Oerol festival. Eerder dat jaar verbleef Winterdagen met een groep van acht Nederlandse, Deense en IJslandse muzikanten op Terschelling om muziek te schrijven geïnspireerd door de desolate winters op het eiland. Het resultaat verschijnt op 16 juli dit jaar als albumVanavond zal Winterdagen zowel werk van het nieuwe album, als werk van recente EP’s en gloednieuw materiaal ten gehore brengen.

Het concert van Winterdagen stond oorspronkelijk gepland voor 24 mei ’20 in Rotown, vervolgens werd het verplaatst naar 5 november ’20 in Roodkapje, maar zal nu plaatsvinden op zondag 25 juli ’21 in Rotown. Kaarthouders hebben een mail ontvangen. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

 

https://www.youtube.com/watch?v=VUoABMoHK0s