Winterdagen

LATE SHOW
Voor fans van: Nils Frahm, Joep Beving, A Winged Victory For The Sullen, Tim Hecker

Voor dit concert zijn solo tickets (geldig voor 1 persoon) en duo tickets (geldig voor 2 personen) verkrijgbaar. Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

EARLY SHOW Zaal open: 19.00 uur – Aanvang: 19.30 uur UITVERKOCHT
LATE SHOW Zaal open: 20.45 uur – Aanvang: 21.15 uur UITVERKOCHT

Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. Nieuwe single Clearing, uitgekomen op het Londense label Waterway Recordsbegint als een ongepolijste lo-fi opname. Geleidelijk aan verweeft Steekelenburg het doffe geluid met wat meer uitgesproken producties en warme synths. Een prachtig verbond tussen het verval en de opbloei.

Steekelenburg put inspiratie uit vele samenwerkingen: voor ieder project werkt hij met nieuwe gelijkgestemde geesten om de onderlinge creativiteit naar een hoger plan te tillen. Geen wonder dat zijn werk zich goed ontleent aan film, dans en theater. Naast shows op Motel Mozaique en Grasnapolsky gaf Winterdagen optredens in Amsterdam Fringe, Eye Filmmuseum, Boijmans van Beuningen en Centre Pompidou. Steekelenburg is tevens het brein achter Foarlôn, een audiovisuele voorstelling die  in 2018 tien keer werd uitgevoerd op Oerol.

Deze seated show in Roodkapje staat in het teken van de EP Phase In, het aankomende werk van Steekelenburg,  geproduceerd door componist Maarten Vos. Met een palet van analoge synths, cello en piano geeft dit werk de illusie dat de aarde stilletjes onder je voeten verschuift. Bij iedere track word je weer wakker op een nieuwe plek. Vanavond stijgt Roodkapje een klein beetje op.

Het concert van Winterdagen stond oorspronkelijk gepland in Rotown, maar is vanwege de huidige 1.5 meter-maatregel verplaatst naar Roodkapje (Delftseplein 39). Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?