Waylon

This is our Night
Populaire zanger/muzikant speelt zijn veelzijdige oeuvre

De loopbaan van popster Waylon kenmerkt zich door zijn grenzeloze fascinatie en liefde voor verschillende soorten muziek. De wortels van Willem Bijkerk (1980) begonnen in Nashville, het kloppende hart van de country en americana, toen hij als 18-jarige hoogstpersoonlijk door countrylegende Waylon Jennings werd benaderd om muziek op te nemen.

Sindsdien is Waylon zowel in de periferie als de mainstream een hooggewaardeerd artiest en gezagsdrager gebleven: zijn auditie bij Holland’s Got Talent in 2008, het droomdebuut Wicket Ways op Universal en Motown en natuurlijk het veelbesproken optreden bij het Eurovisie Songfestival met Ilse DeLange als The Common Linnets. Waylon heeft zich de afgelopen jaren gestort op pure pop, country rock, disco, klinkklare soul, funk en folk, alles uitvoerend met dezelfde elan en gedrevenheid.

Met het onlangs verschenen Seeds brengt Waylon die veelzijdigheid voor het eerst samen op een langspeler. Het album is een verzameling van songs die hij speciaal schreef ter begeleiding van zijn muzikale lectures in RTL late Night en varieren van jazz tot aan disco. Vanavond in Rotown krijgen we een mooie bloemlezing van de vele gezichten van Waylon: de ijverige liedjessmid en de charismatische entertainer kunen prima op hetzelfde podium naast elkaar bestaan. Niet missen!