Togo All Stars

Afrobeat, funky voodoomuziek, highlife

Togo All Stars is een van de belangrijkste afrofunk bands uit Lomé, de hoofdstad van Togo, dat samen met Benin ligt ingeklemd tussen Ghana en Nigeria; de muzikale grootmachten van highlife en afrobeat. Die stijlen klinken dan ook door in de opwindende muziek van de band, maar ze voegen nog iets toe: voodoobeats. Voodoo is serious business in Togo. Nog steeds moet je eigenlijk zeggen.

De All Stars zijn bijna allemaal voodoosi, volgers van het traditionele geloof waarin elke god zijn eigen ritme heeft, waar goed en slecht, man en vrouw samen worden gebracht en één entiteit vormen. Het een kan niet zonder het ander. Voodoo kwam mee met de slavenhandel naar de Amerika’s en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek. De ritmes, melodieën en chants horen we terug in hedendaagse jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo, waar de Togo All Stars de heftige voodoo percussie combineren met invloeden van James Brown en zo hun eigen voodoofunk creëren. En nu eens niet door oude helden die door een platenmaatschappij zijn afgestoft. Nee, dit is een groep met de beste muzikanten van dit moment. Inmiddels is – dankzij de bezwerende albums die ze maakten voor Excelsior Recordings – Nederland helemaal in de ban van de Togo All Stars.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, Rotown, Bird & Motel Mozaique Concerts en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.