The Staves

Support: Anna B Savage
Voor fans van: First Aid Kit, Villagers, Laura Marling

De Britse zusjes Emily, Jessica en Camilla Staveley-Taylor begonnen in 2010 het akoestische folkrock trio The Staves. Op het laatste album All Now heeft Emily een stapje teruggenomen en horen we The Staves als duo, maar met dezelfde heldere, loepzuivere en betoverende samenzang.

The Staves maken al samen muziek zo lang ze zich kunnen herinneren. De zussen groeiden op in Watford, UK, in een huis waar Simon & Garfunkel, Crosby, Stills & Nash, James Taylor en The Beatles continu werd gedraaid. Dat zijn meteen ook de grootste inspiratiebronnen. Het debuutalbum Dead & Born & Grown (2012) is geproduceerd door Ethan Johns en Glyn Johns (The Beatles, Bob Dylan).

The Staves staan bekend om hun waanzinnig goed op elkaar ingespeelde harmonieën en samenzang. De muziek is een warm bad van kenmerkende harmonieën, fingerpicking gitaarspel, soms breekbare folk maar altijd met een krachtige boodschap. De perfecte harmonieuze samenzang is het meest herkenbare element in de vriendelijke liedjes over liefde en verlangen.

Pijn en ongemak in de teksten zijn tijdelijk. Verdergaan en risico’s nemen zijn de enige manieren om vooruit te komen, zoals op het album Good Woman uit 2021. Nu is er All Now, een nieuw album vol gloedvolle songs vol krachtige statements. De eerste singles You Held It All’ en All Now bruisen van levenslust.

Als er iets is dat Anna B Savage doet dan is het wel een eigen koers varen. De Londense singer-songwriter heeft een diepe, androgyne stem en schuwt humor en kwetsbaarheid niet. Haar muziek gaat van gelaagde folk, triphop tot barokpop.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVensterRotown & Motel Mozaique Concerts en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.