The Long Weekend

Rotown Showcase
Een gratis extra avond weekend

Was het weekend weer eens veel te kort? Eindelijk klaar met een weekend hard werken? Maandag lekker geen college of effe een dagje geen werk? Of heb je geen excuus nodig om nog een avond gezellig te doen? Juist voor jou en je vrienden (en/of collega’s) organiseert Rotown op zondag The Long Weekend, een extra (bonus?) avond vol muziek en gezelligheid. Bij deze zijn jullie van harte uitgenodigd! Met vanavond twee bands, namelijk Laura Palmer en Stillwave

Laura Palmer
Laura Palmer is een nugaze formatie die gelaagde gitaren en retro synths combineert tot melodische songs. In 2012 begonnen als thuisdemo-project van één van de bandleden, inmiddels is Laura Palmer met de recente toevoeging van de ex-drummer van Neighbour Neighbour uitgegroeid tot een volwaardige vierkoppige band. Beïnvloed door Joy Division en New Wave bands als The Cure, The Sound en Echo & the bunnymen, produceert Laura Palmer een muur van geluid die soms doet denken aan Shoegaze bands van begin jaren 90. Maar ook hedendaagse Postrock invloeden zijn terug te horen als Laura de registers open gooit. Doordrenkt met effecten leidt dit tot een verrassend authentiek en puur geluid dat bij de Wavers & Gazers met groot enthousiasme wordt ontvangen.

Stillwave
Stillwave was formed by Michaël van Putten, Marcel Jongejan and Adriaan Hogervorst in Utrecht, the Netherlands. Their sound is a mix of alternative, new wave, post-punk and shoegaze. Stillwave creates an innovative mix of guitars drenched in reverb, characteristic vocals and powerful drums, combined with electronics and synthesizers.