The Homesick & LUMER

Klinkt als: Rotown viert prijs voor beste podium van Nederland

Zoals iedereen waarschijnlijk weet, zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot onze grote verslagenheid moeten we je laten weten dat deze aangescherpte maatregelen ervoor zorgen dat alle evenementen die we vanuit Rotown organiseren tot 1 juni niet op de geplande data zullen plaatsvinden. Wel zijn we meteen druk bezig om voor elk concert een vervangende datum te vinden, ook voor het concert of evenement waar jij een ticket voor hebt gekocht.

Omdat alle verplaatsingen op het moment veel vragen van het hele Rotown-team, verzoeken we je, als je verhinderd bent op de nieuwe datum, je tickets via Ticketswap te proberen te verkopen. Meer informatie over eventuele restituties volgt zo spoedig mogelijk.

Houd deze pagina in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

Hartelijk dank voor je begrip en hopelijk tot snel,
Rotown


Het winnen van de prijs voor het beste podium van Nederland vraagt natuurlijk om een feestje: om te vieren dat we maar liefst twee keer in de prijzen zijn gevallen bij de IJzeren Podiumdieren 2019 –beste podium en beste directeur – hebben we twee van onze favoriete artiesten van het afgelopen jaar uitgenodigd om het op vrijdag 1 mei met ons te komen vieren in Rotown: Lumer en The Homesick.

Het mooiste nieuws is dat jij erbij kunt zijn, gratis en voor niets! Het Britse Lumer was een van de absolute hoogtepunten van de tweede editie van showcase festival Left of the Dial afgelopen jaar. En The Homesick breekt momenteel wereldwijd door met het geniaal-gekke The Big Exercise, de eerste Nederlandse release van het legendarische Sub Pop.

Let op: het feest is gratis, maar vanwege de beperkte capaciteit moet je wel een gratis ticket bestellen. Pak je agenda er vast bij: vanaf vrijdag 17 april om 10.00 uur kun je je gratis ticket bestellen.

Lumer
De militante, verwilderde post-punknoise van Lumer is zéker niet een uit de lucht gegrepen verzinsel. Deze band komt uit de grauwe grijze industriestad Hull, volgens populaire opinie de stinkende oksel van het Verenigd Koninkrijk. Voor de bandleden van Lumer is het echter een warm bad: de perfecte bakermat voor hun no-nonsens spijkerharde sound. Het onbesuisde pak rammel waarvan je wist dat zou het komen. Tijdens de afgelopen editie van het Left of the Dial festival wist Lumer –figuurlijk- niet één maar twee boten tot zinken te brengen. Zowel bij Bands on a Boat als in V11 verliet het publiek na de set van Lumer het dek met open mond.

The Homesick
Op tweede langspeler The Big Exercise ontpopt The Homesick zich als grote vernieuwer binnen het post-punkgenre. Het is geen boos-op-de-wereld plaat geworden, maar eentje die speels het midden bewaart en verwonderd over de vlaktes tuurt. Barokke elementen als klarinet en klavier diepen de scherp-afgemeten tuimelpartijen spannend uit: alsof Brian Wilson, Can, Silver Apples en Stereolab samen op een veranda aan het IJsselmeer bivakkeren. Sub Pop zag het en wist het; deze band is van zeldzaam grote klasse. Zodoende werd The Homesick de eerste Nederlandse band op het legendarische indielabel.

Onze vrienden van Iguana Death Cult gaan maar liefst twee maanden door de VS touren. Dat betekent dat ze niet kunnen komen spelen op ons feestje op 1 mei. Maar absoluut niet getreurd: The Homesick stond al bovenaan ons lijstje om uit te nodigen in Rotown, dus we hebben meteen onze kans gegrepen!


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?