The Haunted Youth

Support: SPECIAL GUEST: DIRK.
Voor fans van: The Cure, Mac DeMarco, MGMT

The Haunted Youth filtert melancholiek door fijnzinnige, zonnige melodieën die doen denken aan het beste werk van The Cure, Mac DeMarco, Unknown Mortal Orchestra en Elliott Smith. Producer en songwriter Joachim Liebens is een wonderkind die net zo geïnteresseerd is in black metal als mainstream pop.

Na een indrukwekkend festivalseizoen te hebben gedraaid gaat The Haunted Youth weer de clubs aandoen in het najaar. In de V11 konden we Liebens en band eerder dit jaar al bewonderen: vanavond in de Maassilo doet de band het een stap groter.

Al jaren is DIRK. één van de beste indiebands die onze zuiderburen te bieden hebben. DIRK. heeft een edgy sound en is niet bang om de randjes op te zoeken, maar de nummers blijven altijd catchy en hebben hierdoor soms iets weg van wat jaren 90 poppunk. Toch blijven de noisey stukken hierin de boventoon voeren en neigt de band meer naar scene-helden als Pavement en Fugazi, waarin ze net als deze bands de perfecte balans vinden tussen grof geweld en een lied dat zo pakkend is dat het dagen in je hoofd blijft hangen.

Het concert van The Haunted Youth stond oorspronkelijk in Rotown gepland, maar is vanwege de enorme vraag naar tickets verplaatst naar de Maassilo. Eerder gekochte kaarten voor de Rotown show blijven geldig voor het optreden in de Maassilo. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl. Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en de Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

The Haunted Youth filters melancholy through delicate, sunny melodies reminiscent of the best work of The Cure, Mac DeMarco, Unknown Mortal Orchestra and Elliott Smith. Producer and songwriter Joachim Liebens is a prodigious talent who is just as interested in black metal as mainstream pop.

After an impressive festival season, The Haunted Youth will hit the clubs again in the fall. At the V11 Liebens and band played a gripping show so tonight at Rotown the band is taking it up a notch.