The Gravel Pit

tijdschema bekend
Gloednieuw rockfestival met bbq én tennistoernooi

Op vrijdag 8 september kun je bij Tenniscentrum Blijdorp terecht voor The Gravel Pit, een avond vol beukende muziek, smeulend vlees (of vegaburgers), knisperende groenten en oerkreten vanaf de tennisbaan. Jawel, een gloednieuw rockfestival inclusief barbecue en tennistoernooi.

Meld je aan voor het tennistoernooi, speel een paar wedstrijden, klop daarna het gravel van je kleren en duik de pit in. Ondertussen gooien wij een burger voor je op de grill. Hoge hakken zijn verboden, dus er is geen excuus om niet te dansen op de plaatjes van de dj’s die het festival afsluiten. Georganiseerd door Rotown én Rock ‘n’ Roll Highschool, dus je weet dat het sowieso goed is.

Early bird tickets voor dit (nieuwe) festival zijn uitverkocht, reguliere tickets zijn nu in de verkoop. Een ticket kost €20,- inclusief BBQ (excl. servicekosten).

Iguana Death Cult (17:30)
Iguana Death Cult is met gemak de meest opwindende garagerockband van de lage landen. Na een zegetocht op de festivals, waaronder Best Kept Secret en Lowlands, komt de machtige Mutterschiff van 010 naar The Gravel Pit voor één laatste Rotterdamse show dit jaar. De band experimenteert gretig met dreigende kraut, zenuwzieke 60s pop en libido-inducerende rhythm & blues en soul. En natuurlijk, de onmiskenbare grauwe fuzz-gekte steekt voldoende de kop op, scherp, smerig en fel. De oranje stofwolk die Iguana op The Gravel Pit veroorzaakt zal op Google Maps zichtbaar zijn, wedden?

Tusky (18:30)
De naam Tusky zegt u aanvankelijk misschien niet zo belachelijk veel. Het is een band die bestaat uit ex-leden van John Coffey. Die naam zegt je wellicht wat meer. Goed, omdat we niet genoeg tennismetaforen kunnen gebruiken, mag je Tusky best zo omschrijven: als een balkanon die continu op de hoogste schietstand projectielen om je oren laat vliegen. Genadeloos pakkende poppunkanthems die er net zo subtiel inhakken als het vleesmes van je favoriete slager. Tusky is de meest gruwelijk gave band uit de geschiedenis Alblasserdam, en die titel kan niemand na hen claimen. Pas op: heet!

Steve French (19:30)
Gitaarmuziek is vaak een handige uitlaatklep voor buitenbeentjes die steeds wegen, wikken en struikelen over de existentiële vraagstukken. Fans van Weezer, Nada Surf, Car Seat Headrest en Pavement kunnen Steve French waarschijnlijk wel waarderen. Op de EP I Used To Write A Horse, piekert meneer French dat hij liever een paard had willen rijden, in plaats van een klassieke bolide of een onderzeeër. Het verhaal eindigt op het kerkhof. Maar niet getreurd: dit jonge trio zit nog in de bloei van het bestaan. De French Open is pas net begonnen!

SONNDR (20:30)
SONNDR is een band met inhoud. Het Engelse woord ‘sonder’, waarnaar de band vernoemd lijkt te zijn, heeft namelijk een bijzondere definitie: de realisatie dat iedere voorbijganger een net zo complex leven leidt als jijzelf. De vier bandleden van SONNDR zijn echter geen toevallige voorbijgangers, maar bekende gezichten in de Rotterdamse muziekscene: Florian Veenhuis (ex-lid Rats on Rafts), Glenn Kessler, Aswin van As (ex-lid The Afterveins) en Joris Telgen. Hoe dat samen precies klinkt? Als een pikdonkere spooky kruisbestuiving van shoegaze, post-punk en no wave.

Honey Lung (22:00)
Het Britse Honey Lung schrijft melodieuze indierock en shoegaze volgens het HD-recept. Denk voor het gemak aan Silversun Pickups, Built To Spill, Nada Surf en Yuck. Minder gruizig, meer weids en uitgesponnen, zonder al teveel poespas. Geen schuchterheid te bekennen bij dit stelletje, want ze schrijven refreinen die je met gebalde vuist mee wil blèren. Honey Lung blijft plakken in de goede zin, en dat is een opluchting: honing in de longen, dat klinkt nogal oncomfortabel.

Charlie & The Lesbians (23:00)
De afgelopen maanden hebben Charlie en zijn Lesbians de popzalen en festivals resoluut met de grond gelijk gemaakt. Dat is niet zo gek met een podiumbeest van het kaliber Charlie Hoeben; de zanger bestormt ieder publiek als een op hol geslagen stier in Pamplona. De bijzondere combi van spijkerharde protopunk en nerveuze lo-fi pop maakt Charlie & The Lesbian een van de meest onberekenbare en gevaarlijke bands uit de lage landen. Let maar eens op wanneer Charlie binnen de kortste keren verandert in Het Verschrikkelijke Gravelmonster. Niemand is veilig!

Tijdschema
16:00 Zaal open
16:30 start tennistoernooi
17:30 Iguana Death Cult
18:30 Tusky
19:00 Finale tennistoernooi (dubbel)
19:30 Steve French
20:00 Finale tennistoernooi (enkel)
20:30 SONNDR
22:00 Honey Lung
23:00 Charlie & The Lesbians
23:30 DJ-collectief Dave Grohl & The Topless Dj’s