The Four + Certain Animals

Rotown College Presents
Fris en eigen materiaal van lokale helden in spé

Rotown College is terug! Het biedt nog steeds een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Waar het voorheen gebonden was aan Rotterdamse opleidingen, biedt het nu ruimte voor alle groeiende bands hun EP/LP te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven. Support your local scene! 
 

Met vanavond:
 

The Four

Omschrijven zichzelf en hun geluid als Post-punk-garage-blues-rock en wat ons betreft slaan ze daarmee de spijker op z’n kop. Naast de herkenbare paralellen, zoals Black Keys en QOTSA, die je zeker terug zal horen hebben deze heren wel degelijk hun eigen volwassen sound. In maart brachten ze een EP ‘Cigarbox’ uit welke in ware traditie van de 60er jaren “one-takes” in slechts 24 uur opgenomen werd. Dezelfde energie vertalen zij ook naar hun live shows en daar verheugen wij ons dan ook behoorlijk op!
 

Certain Animals

Na het geweld van The Four zal de driekoppige formatie Certain Animals dan toch definitief korte metten maken met de misconceptie dat er geen fantastische garagerock bij je om de hoek wordt gemaakt. Met een al indrukwekkende serie wapenfeiten op hun naam is het bijzonder dat deze Rotterdamse formatie nog nooit ons podium heeft aangedaan. Daar komt gelukkig vanavond verandering in. In de stijl van Triggerfinger, Cream en Kamchatka brengen ze vuige rock met enorm veel passie.

Kortom, een avond kwalitatief hoge en relevant garage geweld.