The Black Marble Selection

Klinkt als: Allah-Las, The Outsiders, 13th Floor Elevators

Familiaar en fris is het devies van The Black Marble Selection. Het erfgoed en de mystiek van de beste beat, surf en psychedelica staat deze jonge band als een stijlvol maatpak. De Tilburgers kun je prima de Nederlandse evenknie noemen van Allah-Las, nog zo’n een band die heel liefdevol de muziek uit de sixties plundert. Natuurlijk, The Black Marble Selection vindt het wiel niet opnieuw uit, maar noem eens een band die zo onbevangen en achteloos cool op het podium staat.

Vaderlandse beaticonen The Q65 en The Outsiders kunnen goedkeurend knikken bij de knappe wijze waarop The Black Marble Selection de liedjes doseert: twangy gitaartje hier, huilende mondharmonica daar, en niet te vergeten een tamboerijn voor extra schwung. Geen wonder dat Dave von Raven en Marcel Fakkers van The Kik en The Madd zich aanboden om de productie van het komende album – dat eind februari 2017 verschijnt – te verzorgen. Het nieuwe album belooft het instrumentarium flink uit de breiden, en de keuze is gevallen op Erik Bus om de zang over te nemen. Zoals we dus al zeiden: familiaar en fris.

Familiaar en fris is het devies van The Black Marble Selection. Het erfgoed en de mystiek van de beste beat, surf en psychedelica staat deze jonge band als een stijlvol maatpak. De Tilburgers kun je prima de Nederlandse evenknie noemen van Allah-Las, nog zo’n een band die graag muziek uit de sixties plundert. Natuurlijk, The Black Marble Selection vindt het wiel niet opnieuw uit, maar vind eens een vaderlandse band die zo onbevangen en achteloos cool op het podium staat.

Vaderlandse beaticonen The Q65 en The Outsiders kunnen goedkeurend knikken bij de knappe wijze waarop The Black Marble Selection de liedjes doseert: twangy gitaartje hier, huilende mondharmonica daar, plus een tamboerijn voor extra schwung. Geen wonder dat Dave von Raven en Marcel Fakkers van The Kik en The Madd zich aanboden om de productie van het komende album – dat eind februari 2017 verschijnt – op zich te nemen. Het nieuwe album belooft het instrumentarium flink uit de breiden, en de keuze is gevallen op Erik Bus om de zang over te nemen. Zoals we dus al zeiden: familiaar en fris.