The Big Blowout

Because 2020 can suck it!
Online edition
Oud en nieuw vieren, maar dan gewoon een dag eerder

2020 heeft voor ons wel lang genoeg geduurd, dus we kappen er gewoon een dag eerder mee! 

Traditiegetrouw vieren we oud & nieuw een dag te vroeg met ons feestje The Big Blowout. Dit is je kans om op de valreep dit jaar 11 van onze favoriete bands live op het podium van Rotown te zien. Bovendien vatten we in deze semi-live stream het jaar van het Rotown-team nog even samen, dus als je wilt weten hoe wij 2020 hebben overleefd, kijk dan op 30 december om 20.45 uur naar The Big Blowout.

Bij ons hoef je trouwens ook niet te rekenen op aftellen tot het twaalf-uur-momentje of op emotionele wijze het jaar nog even door te nemen, maar gewoon lekker biertjes drinken onder het genot van optredens van de beste Nederlandse band.

Via ons YouTube kanaal zenden we de semi-livestream uit!

#ACHTERGRONDINFORMATIE

Op 30 december sluiten we het jaar alvast af met een online editie van The Big Blowout. Op de valreep kun je nog even 11 geweldige bands op het podium van Rotown aan het werk zien. Dat moet je toch genoeg goeie moed geven om de dag erna de kleurloze Oudejaarsavond in te gaan!

We geven meteen toe dat een (semi)livestream niet de meest aansprekende manier is om muziek te beleven. Natuurlijk hadden wij de bands ook liever in een bomvolle zaal gezien. Toch zal The Big Blowout een bijzondere uitzending worden, niet alleen door de muziek, maar ook omdat alles volledig is geproduceerd door het team van Rotown.

Dat ons Left of the Dial-festival op het allerlaatste moment niet door kon gaan, was eventjes heel zuur. We hadden er makkelijk van in een depressie kunnen schieten zelfs. Maar er is zo’n gezegde dat als een raam sluit, er een deur opengaat. Of zoiets. Wij hadden nooit echt begrepen wat daarmee werd bedoeld.

Tot Left of the Dial.

Om een parallel universum te creëren waarin Left of the Dial wél doorging, hebben we intensief samengewerkt met een filmcrew en we raakten geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Niet omdat we ook maar een klein beetje de illusie hadden dat we het beter zouden kunnen, maar na alle moeizame maanden, hadden we ontzettend de behoefte om iets nieuws te doen. Voor ons was de meest logische stap om The Big Blowout helemaal zelf te gaan produceren. Het heeft een hoop bloed, zweet en tranen gekost, maar het is gelukt. Alles wat we zelf kunnen doen, doen we; van de aankleding tot het camerawerk, van het script tot de regie.

Het idee is simpel: we laten 11 Nederlandse bands zien die normaal gesproken dit jaar zeker in Rotown hadden gestaan en tussen de optredens door gaan we langs alles dat we in 2020 hebben meegemaakt. En dat was nogal wat. Het jaar begon zo glorieus met de verkiezing tot Beste Podium van Nederland en een reeks uitverkochte concerten. Al snel viel de hele wereld stil en hebben we geprobeerd om er elke maand op een andere manier toch wat van te maken. Hoe? Dat kun je op 30 december om 20.45 uur zien via YouTube.

Het resultaat is vast niet altijd even scherp en hier en daar wat surrealistisch, maar het is vol liefde en enthousiasme gemaakt. En we kunnen we jullie dit jaar toch nog 11 geweldige bands laten zien. Voor ons blijft dat toch het allerbelangrijkste.

Kijk 30 december met ons mee en als er een band tussen zit die je leuk vindt, laat het ze weten, luister hun muziek, koop hun merch en ga ze live zien zodra het weer kan. Want echt waar: ooit kan dat gewoon weer!

Liefs,

Team Rotown

Nu al bedankt: Deveron, Euroboy, Kalaalit Nunaat, Kieff, Personal Trainer, Pip Blom, Price, Real Framer, Robin Kester, SONNDR en Teddy’s Hit

Artwork door: Jan Jaap Poot


#NEW Traditiegetrouw vieren we oud & nieuw een dag te vroeg met ons feestje The Big Blowout. Dit is je kans om op de...

Geplaatst door Rotown Rotterdam op Dinsdag 15 december 2020