The American Roadshow

C.C. Grand, Gravel Town, Linda Kreuzen & Band
Bijzonder country/americana-collectief presenteert avondvullend programma

The American Roadshow is een collectief van Nederlandse muzikanten die een sterke affiniteit voor rootsy stromingen in de Amerikaanse popmuziek delen, zoals blues, country, folk, americana en bluegrass. Een typische The American Roadshow-affiche bestaat uit drie artiesten die ieder hun eigen set doen. Elke act speelt drie kwartier, met tussendoor een korte change-over.  

In het najaar van 2015 deed The American Roadshow in totaal zes locaties in Zuid-Holland aan, waaronder ook Festival Stille Nacht. De reacties waren louter lovend: een magische concertervaring voor zowel publiek als de artiest zelf. Vanavond in Rotown dus de kick-off voor 2016, met momenteel twee American Roadshow-toers in de planning. De drie optredende artiesten zijn dit keer C.C. Grand, Gravel Town en Linda Kreuzen & Band.

C.C. Grand
C.C. Grand is een americana/country-groep aangevoerd door liedjessmid Corvin Keurhorst. De band schrijft poppy kop-en-staartliedjes met gouden countryrandje. Makkelijk in het gehoor liggende melodielijnen en luie grooves vormen een fraai contrast met Keurhorsts bezielde, soulvolle zangstem.

Gravel Town
Gravel Town is de band van rasmuzikanten en songwriters Michel Ebben en Mark Lubeek. Het duo schrijft een ronduit unieke vorm van onversneden countryrock en blues, waarbij de prachtige zangharmonieën zich diep in het bewustzijn nestelen. Het debuut uit 2014 werd lovend ontvangen door bladen als Music Maker en OOR.

Linda Kreuzen & Band
Linda Kreuzen vertolkt licht speelse, verhalende countryliedjes vol melancholie en subtiele, kleurrijke nuances. Sinds haar deelname bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland heeft ze succesvolle toers gedaan in Engeland, Duitsland, België en Azië. Ze heeft ooit eens opgetreden met niemand minder dan Woodstock-icoon Melanie (Candles In The Rain).


#NEW American Roadshow presents: C.C.Grand, Gravel Town en Linda Kreuzen Singer&Songwriter & Band in Rotown op 27...

Posted by Rotown Rotterdam on Wednesday, January 27, 2016